Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C 160: Céčko má novou základní verzi

Aleš Dragoun
Diskuze (111)
Mercedes-Benz C se může čerstvě honosit čím dál prestižnějším titulem World Car Of The Year. Ale to není všechno, do nabídky se dostává nová nejlevnější varianta.

Světové auto roku bylo vyhlášeno na autosalonu v New Yorku a C-Klasse W205 porazila veškerou konkurenci v hlavní kategorii. Určitě potěšila nejen automobilku samotnou, ale i fanoušky. Nestává se často, aby v podobné anketě zvítězilo tak velké auto, i když letošní rok byl výjimkou i ve slavnější anketě evropské. Aktuální rozšíření modelového portfolia se ovšem netýká zámořské produkce, nýbrž právě starého kontinentu. Zatím na domácí německý trh zamíří nová základní specifikace, a to už od úterý 7. dubna.

Trojcípá hvězda uvádí model C 160 v naprosté tichosti. Informace přinesl blog Mercedes-Benz Passion, ale jsou jistě věrohodné. Tisková zpráva ovšem (prozatím) neexistuje a na německém webu automobilky najde klient coby nejlevnější variantu pořád jen C 180. A jak se od ní novinka liší?

Čtyřválcová zážehová přeplňovaná šestnáctistovka nedává 115 kW, ale jen 95 kW. Byla tedy „downgradována“ o 20 kW. Prioritou je pochopitelně snížení normované spotřeby benzinu, jak jinak v dnešní době? Nicméně trojmístné číslo v označení v tomto případě koresponduje se skutečným zdvihovým objemem, což jsme si u mercedesu již takřka odvykli. Motor je spřažen výhradně se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou, alternativa v podobě sedmistupňové samočinné 7G-Tronic Plus je vyhrazena silnějším a dražším verzím. Podrobnější data zatím chybí.

Němci mohou začít objednávat, sedan stojí 31.683 eur a 75 centů (872.600 korun). Za praktičtější kombík, doma s klasickým označením T-Modell a továrním kódem S205 je nutné si připlatit dalších 1.666 eur (necelých 46 tisíc Kč). První zákazníci se svých nových vozů dočkají v červnu.

C-Klasse se dočká rozšíření v podobě kupé a kabrioletu, obě varianty se dostanou na trh až příští rok. Uvidíme, zda nás Mercedes-Benz nepřekvapí a nevystaví jednu z nich, nejspíše tu uzavřenou už na IAA ve Frankfurtu. Další plánované rozšíření představuje čtyřdveřový sportovní model velikostně zařazený mezi CLA a CLS.

Aleš Dragoun
Diskuze (111)
8. 4. 2015 19:16
Re: Dívám se na fotky
Jasně, já jen aby bylo jasno, že jen zmiňuji to, čeho jsem si všiml. Osobně bych dal na pocit z auta, pokud by byl u základního MB-C lepší, než u navoněného Passatu, tak je jasné, které by putovalo do garáže...

Kapaliny a filtry - rozvody a podobné věci v tom nejsou a do těch 125 tisíc km by se asi stejně nevešly. Jak říkám, u LR by to znamenalo úsporu i tak výraznou a co si za "olej & filtry" účtují u MB snad lepší nevědět... >:-[]
Ale přiznám se, že po zkušenostech se značkovými servisy bych jim snad nic jiného ani do opravy dávat nechtěl. Nechci se zabít... :no:
Avatar - iudex
8. 4. 2015 13:25
Re: Dívám se na fotky
Nechcem Ťa nikam tlačiť, len rozvíjam debatu a zvažujem pre a proti. Samozrejme 6 rokov je lepšie ako 4 či 5, pre väčšinu majiteľov nového auta to znamená celú dobu vlastníctva auta. A ak sa za tých 6 rokov servisovania menia aj iné veci ako len kvapaliny a filtre, tak to je už pomerne zaujímavé, napr. taká výmena rozvodov, brzdových doštičiek či tlmičov nie je lacná a ak by to bolo zahrnuté v bezplatnom servise, je to fajn. Ak ale uvedené veci do servisu nespadajú a skutočne pôjde len o olej a pod., to až taký silný argument v prospech prémie nie je.
EDIT: ako tak čítam ten ich servisný paket, skôr pôjde o tú prvú alternatívu, teda kvapaliny a filtre.
8. 4. 2015 12:49
Re: Dívám se na fotky
Posouváte mě do role, ve které jsem nikdy nebyl. Původně jsem řekl jenom to, že ten MB pro mě vypadá, ještě přijatelně.
Servis je na 6 let/125 Mm [odkaz] Co stojí údržba MB netuším, ale u LR by mi něco takového ušetřilo k 60 tisícům...
Avatar - white label
8. 4. 2015 12:27
Re: Dívám se na fotky
U nás to bohužel není lepší...
Avatar - iudex
8. 4. 2015 12:01
Re: Dívám se na fotky
Asi tak. Inak práve u nás BMW robí jednu akciu s jazdami a drvivá väčšina predvádzačiek je len x-drive, dokonca aj M135i, ktorú som si zajednal, majú len v štvorkolke.