Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C Coupe oficiálně, vypadá jako větší sourozenec (+ video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (28)
Třídveřová varianta sedanu střední třídy přijíždí, Mercedes-Benz C Coupe nabízí uhlazený vzhled podobný většímu S Coupe a také o kousek sportovnější chování na silnici.

Mercedes-Benz C Coupe jsme měli možnost vidět již několikrát, a to na různých špionážních fotografiích a videích. Automobil se dokonce před několika týdny objevil na stránkách magazínu Auto Tip, respektive Auto Bild, a to ve zcela sériové podobě po boku Fordu Mustang, Mercedes však vůz stále oficiálně nepředstavil, až nyní.

Oproti vozu, který C Coupe nahrazuje, je automobil o 95 mm delší, 40 mm širší a prodloužen byl rovněž rozvor, a to o 80 mm. Vnější vzhled pravděpodobně nikoho nepřekvapí, uhlazené linie se nechaly inspirovat největším dvoudveřovým vozem značky, S Coupe. I přes větší rozměry však vůz dle vyjádření automobilky obětuje prostor na úkor sportovnosti, s čímž nemáme u podobně koncipovaných automobilů problém.

Vůz má mnoho komfortní a bezpečnostní výbavy, namátkou jmenujme třeba klimatizaci, která spolupracuje s navigací a zapne vnitřní cirkulaci pokaždé, když automobil vjede do tunelu. Standardem pro vůz jsou sedmnáctipalcová kola. Při uvedení nebude chybět ani tradiční verze Edition 1, která bude mít čalounění z hnědé kůže v kombinaci s černou a tyrkysovým prošíváním. Samozřejmostí je možnost připlatit si za AMG paket.

Za agilními jízdními vlastnostmi stojí nová čtyřprvková přední náprava. Od ní máme očekávat větší grip a citlivější reakce při otočení volantem. Vzadu je zavěšení pětiprvkové. U vozu jsou k dispozici čtyři verze tlumení, standardní zavěšení a dva podvozky, které jsou o 15 mm níže – sportovní a komfortnější Agility control s možností sportovního nastavení. Poslední možností je vzduchové odpružení Airmatic.

Pod kapotou mají být až o 20% úspornější motory, než u předchůdce. Potvrzeny jsou zatím výhradně čtyřválce, benzinové s výkonem 115 až 180 kW a naftové 125 až 150 kW.

Vůz má být rovněž lehčí a tužší, než dříve. Koeficient aerodynamického odporu je 0,26 Cd. Uvnitř si může člověk užívat audiosystému Burmester nebo detailního pohledu na svět díky využití map od Google.

Zajímavá je rovněž informace o vrcholné variantě Mercedes-AMG C 63 a C 63 S Coupe, která se má představit 19. srpna.

Ondřej Chamilla
Diskuze (28)
18. 8. 2015 10:51
Re: BMW 4er...
Zrejme sa caka na novu E-klasse s ktorou maju prist aj R6 motory ktore sa potom predstavia v ostatnych modeloch.
15. 8. 2015 13:42
Re: BMW 4er...
4er nejak ztraci zajimavost jen par mesicu po predstaveni, oproti 3er coupe se toho tolik vzhledove nezmenil, je to pekne vyvazene auto, ale 3er mel trvalejsi design. A5? je to takove to auto, ktere nikoho nechce urazit, tvarove vypad jak plastova krabice od mydla, aerodynamicky tvar a velike nezajimave plochy plechu, trosku opeprene hranami. Klidne muze prijit novy konkurent od Audi, pac az prijde, 90% lidi tvarem nijak neprekvapi.
15. 8. 2015 08:16
Re: pekne auto...
Připadá mi jak Céčko kompakt - CLE se to tuším jmenovalo... ten zadek zkrátili až moc.
14. 8. 2015 21:23
Re: pekne auto...
To auto je liftback? Nemá to šmrnc klasických kupé. A tahle fotka není zrovna lichotivá [odkaz]

Věřím, že na živo to bude lepší, není to zrovna moc fotogenické. Interiér je propracovaný. I když to podsvícení kolem středového tunelu je kolotoč. A za dole zkosené volanty bych zavedl tresty, fyzické! To je taková blbost, ve městě přímo otravné. Kdy už to skončí...
Avatar - AUDIRS6
14. 8. 2015 20:15
Re: BMW 4er...
>:D
Lenze ono prijde uz na buduci rok ;-)
PS: Samozrejme aj so 6-valcami v benzine aj nafte >:-[]