Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz chystá CLA Shooting Brake

Diskuze (23)
Rodinka kompaktních Mercedes-Benzů se rozroste o stylové kombi CLA Shooting Brake. Počet modelů s příčně uloženým motorem se tím zastaví na pěti.

Mercedes-Benz sliboval pět kompaktních modelů postavených na nové platformě MFA. Jejich paleta je nyní už téměř kompletní: vše začalo velkoprostorovou třídou B, pokračovalo hatchbackem třídy A, letos se přidává sedan (resp. čtyřdveřové kupé) třídy CLA a ještě před koncem roku se představí i SUV třídy GLA. Zbývá poslední model a ani on už není tajemstvím – alespoň tedy v teoretické rovině.

Představitelé automobilky se nechali slyšet, že na bází čtyřdveřového CLA vznikne i pětidveřová mutace. Podle vzoru luxusního CLS Shooting Brake půjde o relativně velké kombi se stylově tvarovanou karoserií. Praktická stránka věci poněkud ustoupí designu, vždyť na stěhování velkých objemů má Mercedes kombíky třídy C a E.

Termín uvedení na trh zatím není jistý, Mercedes ale určitě počká na příští rok, až bude v prodeji crossover GLA. Nabídka motorů není žádným tajemstvím – paleta benzinových a dieselových čtyřválců bude totožná se čtyřdveřovým CLA.

Diskuze (23)
Avatar - 3_diamanty
28. 4. 2013 10:16
CLS sa mi paci a aj CLS shooting brake
ale CLA a aj buduce CLA shooting brake mi pridu akesi uz neprave a nepekne medaky.... prva zakladna odlisnost voci ostatnym medakom je predny nahon.... a samozrejme aj to ze je to prvy medak ktory je robeny z ineho medaka cize vznikol len akymsi predlzenim Acka ... nie je to ono.... a mne to vobec nepride stylove a imidzove... ale skor take hrackarske a detske..... klasicke Cecko je ovela dospelejsim a krajsim autom ;-) ... je to len moj nazor.... medaky mam rad ale cla sa vazne nevydarilo...
27. 4. 2013 21:26
Re: CLA
:yes: přišel někdo rozumný - konečně
Avatar - happy_driver
27. 4. 2013 20:12
Re: CLA
Presne tak. Mercedes vie v sucasnosti ponuknut velmi siroke portfolio - od maleho hatchbacku, cez kupe, kombiky a limuziny vsetkych tried, male (a pribudne aj najmensie), stredne a velke SUV az po skutocny offroad.Vyborne motory, skvely dizajn.....radost stravit cas na ceste v takych nadhernych autach. :yes:

Jednoducho, Mercedes Benz je v super forme. :-!
Avatar - Hammunasakra
27. 4. 2013 19:46
Re: Hnus
ZLATÝ (1ní ;-) ) GTi :-)
Avatar - šmoula nešika
27. 4. 2013 18:39
Re: Hnus
Škodovku mám rád, ale vidím to obráceně. Doufám, že počet tvých příspěvků za poslední dobu není předzvěstí 2. GTI. 8-s