Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz E kombi se začíná odhalovat před pondělní premiérou

David Bureš
Diskuze (5)
Designové řešení zádě nového stuttgartského kombíku vyšší střední třídy se inspiruje u o segment menšího C kombi.

Nová generace Mercedesu třídy E zatím debutovala pouze ve formě sedanu. V lednu bylo na detroitském autosalonu představeno základní provedení pro Evropu nebo USA, v dubnu na pekingské autoshow následovala o 14 cm prodloužená verze pro Čínu. Nyní nastává čas na odhalení kombíku.

Praktičtější verze nové E-Klasse s interním kódem S213 se světu oficiálně představí již v pondělí 6. června. Automobilka však už na příchod novinky s předstihem láká. Nejprve zveřejnila skicu nového kombi, nyní následují první snímky skutečného auta.

Třída E kombi si ale i nadále uchovává množství tajemství. Vůz je na jedné zveřejněné fotografii ukryt za stříkanci vody, na druhé pak ve tmě, a tak je z něj patrná jen silueta a rozsvícené koncové světlo s výraznou lištou nad ním. Zadní partie nejsou ostře střižené – od toho je tu stylové CLS Shooting Brake, ale prakticky vysoké, aby byl zajištěn co největší zavazadelník. Přes zadní okno je viditelný i volant s digitálním přístrojovým štítem, což jsou prvky známé již ze sedanu. Později zveřejněné fotografie ukázaly deatily karoserie nebo nechaly nahlédnout do kufru.

Na rozměry nebo objem zavazadelníku si zatím musíme počkat, část techniky ale odhalil už sedan. Nové éčko bude i v případě kombíku dostupné s dvoulitrovým turbodieselem nové generace, který nahradí dosavadní 2,2litr. Uvnitř budou specialitou dva 12,3“ displeje nebo volant s dotykovými tlačítky. Z výbavy zaujmou různé systémy autonomního řízení – asistent pro jízdu v kolonách nebo automatické parkování na dálku přes chytrý telefon. Éčko zvládne i samo změnit jízdní pruh (na pokyn směrovými světly), tato funkce ale na našem trhu zatím kvůli legislativě není dostupná.

Podle dřívějších zpráv se nová třída E s karoserií kombi objeví u českých prodejců v průběhu letošního září.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - maxi!
3. 6. 2016 22:20
Re: W213
tak ako vzdy - nieco za nieco....
ale ked mas adaptivny podvozok a u maleho medveda aj unikatnu moznost zvolit si airmatic :-!
3. 6. 2016 20:14
Re: W213
U MB C jsou nádherné ty paprsky od AMG, nicméně devatenáctky, což se projeví na komfortu :-(
Avatar - maxi!
3. 6. 2016 16:26
Re: W213
je to vec vkusu... este na sedane su sportove kola viac znesitelne.
aj na malom C som radsej siel do AMG paketu, biela diamantova perla ( az na tu sialenu cenu ) sa mi prisla lepsia volba ako v ciernej.
3. 6. 2016 15:35
Re: W213
Já s ním jezdil v půlce dubna.220d sedan na vzduchu.Skvělé auto. :yes:

Brzo tady bude test. ;-)
Avatar - Warrual
3. 6. 2016 15:02
W213
Včera jsem potkal na Mc'Donaldu Velké Meziříčí dva sedany. Láska na první pohled. Jenom škoda toho, jak to lidi "pokašlou" AMG koly.