Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLC: Těšíte se na GL kupé?

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Přijde vám Mercedes GL příliš fádní? Během několika let si přijdete na své: zdá se, že obřímu SUV-kupé nic nestojí v cestě.

Všechny tři německé prémiové automobilky pracují, podle informací AutoBildu, na elegantnějších variantách svých velkých SUV. Více jak pětimetroví drobečci se splývající střechou by měly mít úspěch zejména v Číně a USA.

Nejvíce pravděpodobná je tato informace u automobilky Mercedes-Benz, byť pochopitelně pokud na podobném autě pracuje jeden z „velké trojice“, ostatní mu musí být v patách. Třída GL je zákazníky vnímána jako velmi konzervativní, takže rozšíření nabídky směrem k mladším či extravagantnějším zákazníkům by rozhodně nebylo na škodu.

GL se splývavou zádí by mělo přijít někdy v roce 2016, přičemž výroba by měla probíhat v alabamském městě Tuscaloosa. Relativně malá investice do úpravy skeletu se jeví jako logický krok, uvážíme-li, jaké oblibě se v dnešním světě podobné „crossovery“ těší. Pod kapotou se mají objevit běžné motorizace Mercedesu a devítistupňová automatická převodovka.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)