Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLS oficiálně: Facelift se zaměřil zejména na příď

Ondřej Chamilla
Diskuze (27)
Po několika uniklých fotografiích zde máme facelift největšího SUV od Mercedesu oficiálně. Model GL změnil dle nového názvosloví značky jméno na GLS a přijíždí s upraveným zevnějškem i interiérem.

Název všech nových SUV Mercedesu začíná písmeny GL a protože tento největší sedmisedadlový stroj je podle stuttgartské značky „S-Class mezi SUV“, jeho jméno nyní po faceliftu zní GLS. Vůz dostal upravenou příď s jinými světlomety, které v sobě mají diody denního svícení, výraznější maskou i nárazníkem. Vzadu objevíte nové svítilny i jiný nárazník. Samozřejmostí jsou jiné barvy či nový design litých kol.

Objevily se také fotografie varianty s paketem AMG, která má přední nárazník s výraznými nasávacími otvory, větší zadní nárazník, nástavce prahů i jiná kola.

V interiéru jsou nové věci nejvýrazněji vidět na středové konzole palubní desky. Infotainmentový systém se totiž nyní zobrazuje na často kritizovaném volně loženém osmipalcovém tabletu. Ovládání probíhá pomocí touchpadu a nový je uvnitř rovněž třeba volant. Novinkou je ionizační systém vzduchu, který má zajišťovat kvalitnější ovzduší uvnitř vozu.

Očekávat můžete celou řadu bezpečnostních asistentů, které můžete znát z ostatních modelů značky. Zajímavostí je věc zvaná Magic Vision Control, což jsou vyhřívané adaptivní stěrače zlepšující viditelnost v horším počasí.

Pod kapotou můžete objevit buďto jeden ze tří benzinových, nebo naftový motor. Diesel je klasická šestiválcová varianta 350d 4Matic s výkonem 190 kW a točivým momentem 620 N.m. Agregát je spojen s devítistupňovým automatem.

Z benzinových jednotek můžete čekat přeplňovaný osmiválec v rámci verze 500 4Matic, který dává 335 kW a 700 N.m. Pokud jste skromnější, může vás uspokojit rovněž šestiválec bi-turbo označovaný jako 450 4Matic, který má 270 kW a 480 N.m ze tří litrů objemu. Obě verze jsou rovněž spojeny s devítistupňovou automatickou skříní.

Vrchol nabídky představuje posílená varianta GLS 63 AMG, která nyní nabízí výkon 430 kW a točivý moment 760 N.m. Tato verze má jako jediná pouze sedm stupňů a chybí jí zamykání centrálního diferenciálu či redukce.

Ondřej Chamilla
Diskuze (27)
5. 11. 2015 10:17
Re: 7sitzer SUV
Mazda CX 9, mám měsíc a spokojenost. Plnohodnotná třetí řada i pro dospělé 180cm, slušná výbava, excelentní jízdní vlastnosti, cena poloviční oproti konkurenci.
4. 11. 2015 21:52
7sitzer SUV
Tak tahle kategorie je nějak v zadnici. Volvo - udýchaný čtyřválec, GLS - nakynutý kýč, Q7 a X5 jako sedmimístné prakticky nepoužitelné na rozumné cestování. A teď babo raď....
4. 11. 2015 20:23
Re: První generace...
V realy vyzera dobre a tento facelift to este vylepsi. Urcite zaujimavejsie ako GLE.
Avatar - Dylan McKay
4. 11. 2015 19:17
Re: Tohle je jediný Mercedes, který bych chtěl mít
Jak to víš? :-)
Avatar - CHerokee
4. 11. 2015 18:56
Re: tak to se teda nepovedlo
U lidí, co mají komplexy, ale jinak je velmi nešikovné.