Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Pick-up jako koncept letos v Paříži

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mercedes-Benz údajně již na letošním podzimním autosalonu v Paříži představí prostřednictvím konceptu pick-up, na nějž následně naváže sériová třída X.

V loňském roce Mercedes-Benz potvrdil, že hodlá rozšířit svou nabídku o středně velký pick-up a rovněž bylo uvedeno, že jeho základem se stane Nissan NP300 Navarra. Zástupci automobilky pak při různých příležitostech uváděli, že novinka nemá být jen japonským vozem s třícípou hvězdou na kapotě, ale plně luxusní Mercedes-Benz.

Nejnovější informace k připravovanému pick-upu německé značky nyní uvádí, že jeho premiéru můžeme očekávat na letošním autosalonu v Paříži, i když zde se má představit prozatím jen koncept.

Sériový pick-up Mercedes-Benz pak má dorazit v příštím roce jako třída X a prodej se má rozběhnout koncem roku 2017 nebo začátkem roku 2018.

Podle nejnovějších neoficiálních zpráv má Mercedes-Benz využít pouze platformu japonského pick-upu a využít vlastní čtyřválcové i šestiválcové motory ve spojení s manuálními i automatickými převodovkami. Třída X má být údajně k dispozici se vznětovými i zážehovými motory a později má dorazit i jako hybrid s benzinovým motorem.

Mercedes-Benz má pick-up ve své nabídce usadit mezi svá osobní a lehká užitková vozidla. Zákazníkům má být nabízen v pracovních verzích, ale zároveň i jako luxusně vybavená alternativa k SUV.

Na designu třídy X měla údajně pracovat studia koncernu Daimler v USA i Asii, ale konečný návrh prý pochází ze Sindelfingenu. Linie exteriéru mají navazovat na současný styl modelů GLA, GLC nebo GLE, jimž se má pick-up přibližovat i v interiéru.

Vůz se bude vyrábět v argentinské Cordobě a pravděpodobně i španělské Barceloně, kde má své továrny Renault-Nissan.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
17. 3. 2016 08:34
Uvidíme,
Mercedes se po zkušenostech s přijetím přeznačkovaného modelu Kangoo snaží "distancovat" od Navary jak jen to je možné. Vzhledem k tomu, že se třída X bude vyrábět v továrně Nissanu a nikoli Mercedesu, to ale vypadá spíše jen na marketingovou rétoriku, která s realitou nebude mít moc společného. Odhaduju, že dodají vlastní dieselové šestiválce a automaty a do lepších verzí mezinápravový diferenciál, který Navaře bohužel schází... a to vlastně stačí, protože (stávající) Navara je dobré auto :yes: