Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz připravuje kupé třídy C, vyrábět se začne v roce 2011

Diskuze (6)
Automobilka Mercedes-Benz oficiálně potvrdila, že připravuje pro rok 2011 uvedení kupé třídy C. Vyrábět se bude v severoněmeckých Brémách.

Továrna Mercedes-Benz v Brémách se připravuje na spuštění výroby modelu kupé třídy C. V roce 2011 začne tato nová karosářská varianta opouštět flexibilní výrobní linku, ze které již nyní sjíždí sedan a kombi třídy C a SUV třídy GLK. Společná výroba těchto čtyř technicky spřízněných modelů přinese finanční i logistické úspory.

Nové kupé třídy C zřejmě nahradí dosavadní model CLC, který se vyrábí v Brazílii a využívá techniku předchozí generace W203. Chystaná novinka se postaví přímo proti mnichovskému kupé řady 3, zatímco kupé třídy E bude operovat v segmentu vyšší střední třídy (ačkoliv také využívá techniku třídy C).

Brémy tímto oznámením potvrzují svůj sílící status rodiště třídy C. V roce 2014, kdy bude uvedena nová generace Céčka má být tato továrna jediným závodem produkujícím třídu C pro evropské trhy.

Momentálně se zde vedle GLK a sedanu a kombi třídy C vyrábí také na samostatné lince společně kupé a kabriolet třídy E. Tato dvojice technicky vychází taktéž ze sedanu třídy C. Kromě toho jsou Brémy jediným výrobním místem pro roadstery třídy SLK a SL.

Diskuze (6)
Avatar - CHerokee
26. 4. 2010 23:00
Re: Zajímavé
Řekl bych, že toto CLC je daleko více sexy než to minulé, leč používá starou techniku. Na druhé straně je levnější. Jsem zvědavý na to nové kupé...
Avatar - ryman
1. 4. 2010 14:02
Re: Zajímavé
no jo, ale i tak je ten zadek hnus... >:D
Avatar - T613
1. 4. 2010 12:12
Re: Zajímavé
ale tohle je současné CLC
Avatar - Emel
1. 4. 2010 11:29
Zajímavé
To vypadá dost dobře, tedy až na ten zadek... na některých fotkách působí opět poněkud těžkopádně. Naštěstí pouze svou výškou, převis je minimální. Mým favoritem zůstává z pohledu designu A5.