Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz rozšiřuje svou nabídku minibusů nové generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Mercedes-Benz Minibus GmbH představuje všestranný minibus Sprinter Transfer 45 a spolu s ním model Sprinter City 45, který je určen především pro využití v městském provozu.

Mercedes-Benz Sprinter ve své aktuální generaci navazuje na svého předchůdce širokou paletou nabízených provedení a je i základem pro vozidla, za jejichž vývojem a výrobou stojí divize Mercedes-Benz Minibus GmbH.

Nová generace minibusů s třícípou hvězdou ve znaku tedy sdílí design předních partií i techniku s poslední generací modelové řady Sprinter. To mimo jiné znamená, že disponuje armádou elektronických asistentů počínaje tempomatem a udržováním vzdálenosti, sledováním únavy řidiče a mrtvého úhlu, čtením dopravních značek po asistenty brzdění a jízdy v pruhu.

Mercedes-Benz modely Sprinter Transfer 45 a Sprinter City 45 uvádí s přeplňovaným vznětovým čtyřválcem o objemu 2,1 l a výkonu 105 kW (143 k). V případě prvního jmenovaného minibusu je tento motor standardně spojen s šestistupňovou manuální převodovkou, jejímž prostřednictvím roztáčí zadní kola, zatímco u druhého modelu je standardem automatická převodovka 7G-Tronic Plus.

Mercedes-Benz Sprinter Transfer 45 s celkovou délkou 7,4 m má představovat všestranný minibus, který může sloužit pro linkový provoz i pro výlety a může být mimo jiné využíván například jako školní autobus. Standardní uspořádání interiéru je zde 22+1 osob a přípustná celková hmotnost vozidla může být až 5,5 tuny.

Mercedes-Benz Sprinter City 45 je s celkovou délkou 7,4 m nejmenším členem minibusů své modelové řady, určených primárně pro městský provoz. Pro toto využití je vybaven rozměrnými dvoukřídlými dveřmi, urychlujícími výměny cestujících v zastávkách a displeji nad čelním sklem a na boku, na nichž se mohou zobrazovat jména zastávek a číslo linky. Přepravní kapacita tohoto minibusu je až 30 cestujících.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme