Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz S Coupe ze všech stran na oficiálních skicách

David Bureš
Diskuze (9)
Podobu nástupce třídy CL naznačí koncept. Jeho nákresy ukazují, že použije netradiční tvary.

Automobilka Mercedes-Benz představí příští týden na frankfurtském autosalonu koncept chystaného modelu S Coupe. Sdělila to svým fanouškům na Facebooku a ke zprávě dodala i skicu auta, která doplňuje již dříve zveřejněný nákres.

Německý magazín Autobild pak tuto skicu ve svém článku doplnil o další nákresy plánovaného automobilu. Podle všeho se jedná rovněž o oficiální obrázky tohoto velkého kupé.

Automobil působí agresivnějším dojmem než nová generace třídy S, ze které bude technicky vycházet. Zatímco příď pokračuje v současném designovém trendu značky, řešení kulaté zádě s uprostřed umístěnou trojcípou hvězdou nepřipomíná žádný současný model Mercedesu. Auto bude postrádat B-sloupky podobně jako předchůdce.

Interiér nabídne čtyři sedačky, ty zadní nejspíše budou určeny hlavně dětem. Palubní deska bude vycházet ze sedanu.

Koncept předznamenává sériovou podobu modelu S Coupe, který se stane nástupcem nynějšího modelu CL. Od velkého kupé bude odvozen i kabriolet.

S Coupe bude lehčí než sedan, nabídka motorů bude zřejmě až na výjimky shodná. Jistotou jsou verze od AMG (osmiválcová a dvanáctiválcová), v nabídce by měl být i hybrid nebo pohon všech kol.

Mercedes celkově počítá se sedmi karosářskými verzemi nové S-Klasse. V plánech značky dále figurují sedan s extra dlouhým rozvorem, čtyřdveřové kupé a vrcholná verze Pullman. Sedan a jeho varianta s prodlouženým rozvorem se už prodávají.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - kosmonaut
7. 9. 2013 03:08
Nádhera
:yes: Jen bych se přimlouval za udržení písmenek CL.
Avatar - beibej
6. 9. 2013 22:33
Re: Skloňte se, přijíždí král... co král - císař!
mě připadá že kabrio se bude kousat s eselkem. Ale jinak souhlas.....Mercedes je i pro mě z D3 to nej.
Avatar - PTS
6. 9. 2013 18:21
Re: Dvoje skicy
Ano, je tam vidět evoluce. O to více se na výsledek těším! Tak či tak to bude dělo! :yes:
Avatar - EauRouge
6. 9. 2013 18:08
Dvoje skicy
Vždyť to jsou dvě sady skic. Ty s černým pozadím se liší od těch s bílým. Jiný C sloupek, jiné přední světlomety, výdech na boku, jiná zrcátka, jedno má na víku kufru lištu druhé ne atd. Tudíž se nejspíš jedná o skicky z různých fází rozpracování konceptu, takže buhví jak to bude ve skutečnosti vypadat. O tom náčrtku ani netřeba mluvit, to mohl nakreslit kdokoli.
Avatar - PTS
6. 9. 2013 18:00
Skloňte se, přijíždí král... co král - císař!
... co král - císař! Ty skici jsou nádherné, hlavně ty úzké zadní rozdělené svítilny mě chytly za srdce. Už samotný Coupe nebude mít konkurenci, natož odvozený kabriolet. Mercedes se rozjíždí a nenechává volnou ani jednu skulinku na trhu (když nepočítám úpa ty malý miniauta, samozřejmě). Jen tak dál! V tuto chvíli má Meďour z D3 v mých očích největší ambice a vůči druhým dvěma ho preferuji. :yes: