Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz S nyní rozpozná i volně pobíhající zvěř

Jan Mička
Diskuze (18)
Mercedes-Benz se zase posunul ve vývoji systému nočního vidění. Třída S již nyní rozporná i okolní zvěř.

Jedním z častých důvodů nočních dopravních nehod je střet vozidla s volně pobíhající zvěří. Následky přitom nebývají fatální jen pro samotná zvířata, ale také pro automobily. S řešením přichází nový Mercedes-Benz třídy S. Zdokonalený systém nočního vidění pomocí infračervených kamer si nyní poradí i se zbloudilými srnami, divočáky a další volně pobíhající zvěří.

U Mercedesu se v podstatě nejedná o žádnou závratnou novinku. Již dříve jsme se totiž mohli setkat se spolehlivě fungujícím systémem detekce chodců a varovným upozorněním v případě, že vjíždíte do zákazu vjezdu, jednosměrné ulice či dalších, automobilům zapovězených míst. S rozpoznáním zvířat to však bylo horší. Jen málokterá totiž mají stejnou siluetu v poměru ke své velikosti. Dvojice infračervených kamer však nyní pracuje s databází více než tisícovky zvířat, která umí bleskurychle detekovat a ukázat na displeji přístrojového štítu. Poté už je jen na vás, jak rychle na upozornění zareagujete.

Se schválením systému nočního vidění pro evropské verze Mercedesu třídy S nebyl sebemenší problém. Modely pro americký trh však ještě vyhráno nemají.

Jan Mička
Diskuze (18)
20. 10. 2013 20:24
Re: Dobré ale ne až tolik
Ihned odpovím)) Řidič sledovat display nemusí vůbec, vlastně assistent nočního vidění nemusí být aktivován. On je totiž aktivní sám. V okamžiku, že se pred vozem, či někde bokem objevíobjekt, který systém vyhodnotí jako případné nebezpečí, display se automaticky aktivuje a zazní akustický signál...a věř te mi, funguje to na výbornou. Jistě, jsou situace, kdy vám ani pán Bůh nepomůže, ale vzhledem k faktu, že jsem tento systém sám odzkoušel mohu s klidem říci...momentálně lepší na trhu nenajdete
Avatar - Pekelná Micinka
2. 9. 2013 02:20
Re: Dobré ale ne až tolik
:yes:
1. 9. 2013 20:29
Re: Cadillac DTS před 13 lety
Jaké světové dvojky? Z evropských značek jako první zahrnulo zvěř myslím Volvo. Kvůli častým srážkám s losy, jestli se nepletu.
1. 9. 2013 20:19
Re: Dobré ale ne až tolik
I kočky to někdy vezmou přes cestu místo toho, aby jednoduše utekly na tu stranu, na které jsou. Řekl bych, že nechápou moc dobře, co se děje, a utíkají, kudy chtějí utíkat. Když vylekáš srnku a ona uteče zpět do lesa, nejspíš si ničeho ani nevšimneš - proto se může zdát, že preferují skákat před auto. Nechápou, že je tam nějaká silnice a ta věc se bude pravděpodobně pohybovat po ní, tedy je rozumné utíkat od silnice. Jejich instinkty se vyvíjely jako ochrana před přirozenými predátory, ne před auty. Před predátorem utíkáš pro tebe nejvýhodnější cestou, což zrovna může znamenat, že vlítneš autu pod kola.
Avatar - salamoon
1. 9. 2013 15:31
Re: hmmmm
hned ako zozenu AMG verziu noveho Ska... :yes: