Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SLC: Nástupce SLS AMG na oficiálních špionážních fotkách

Michal Fokt
Diskuze (4)
Prototypům chystaného nového sportovního vozu značky Mercedes-Benz se asi dařilo vyhýbat se objektivům špionážních fotografů více, než se Daimleru líbilo, tak pustil do světa špionážní snímky vlastní.

Už je delší dobu naprosto jisté, že Mercedes-Benz chystá nový sporťák, menší než SLS AMG. Nepůjde ovšem o vyplnění mezery mezi SLK a SLS, ale o nástupce posledně jmenovaného supersportu. Stuttgartská automobilka sice sklidila spoustu ovací za to, že dokázala po vyloženě gétéčkovém SLR postavit skutečný sporťák, ale k dokonalosti tomu stále něco chybí - ve srovnání s těmi nejlepšími je SLS AMG stále trošku velký a těžkopádný.

A právě to má změnit model SLC. Ten bude namířen přímo proti Porsche 911, což je nejprodávanější velikost sportovních aut na světě, a nebude spoléhat jen na top motorizaci od AMG, ale nabídne širší škálu pohonných jednotek.

Základní varianta by měla mít 485 koní, u provedení S se předpokládá nějakých 550 koní a vrcholem se stane verze Black Series, která nabídne až 585 koní. Současně bude SLC o nějakých 70 kg lehčí, než SLS, které má 1620 kg. Pro srovnání - Porsche 911 (991) nabízí škálu od 350 do 560 koní, je ale o 150 kg lehčí. Verze S a Black Series budou pravděpodobně vybaveny motorem AMG V8 Biturbo 5,5 l, jako základ by mohl posloužit dvěma turby přeplňovaný V6, jehož vývoj právě probíhá. Ve hře je ale i nově vyvíjený V8 4,0 l.

To všechno už víme, ale Mercedesu se asi zdálo, že se o SLC málo píše a mluví, proto sám nafotil testovací prototyp, vybavený důkladnou kamufláží a snímky pustil do světa. Všechno podstatné je očím skryto, jisté ovšem je, že SLC bude opravdu vypadat jako menší bráška SLS - bude mít jeho siluetu i proporce a rozdíly tak budou patrně nejspíš jen v detailech, přičemž se dá očekávat, že SLC bude o něco menší retro.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - Magister
25. 6. 2013 08:01
Re: Nebojím se...
:yes:
Avatar - Hammunasakra
24. 6. 2013 22:59
Re: Nebojím se...
Jasně, co taky s G 63 AMG, když tu je G V12 65 AMG :yes: :yes: >:D >:-[]
Avatar - HitmanPB
24. 6. 2013 22:22
Ľadvinky (ledvinky)
Sú to skrátka srandisti, klamú telom :-)

... určite to bude skvelé auto.

Avatar - CHerokee
24. 6. 2013 20:19
Nebojím se...
... AMG jsou auta snů ve všech kategogiích... z mého pohledu asi až na ML 63 AMG a G 63 AMG... ty mi přijdou zbytečné.