Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Trucks investuje do vývojového a testovacího centra

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz Trucks hodlá investovat kolem 50 milionů eur do centra pro vývoj a testování užitkových vozidel ve Wörthu.

Téměř přesně před deseti lety bylo ve Wörthu slavnostně otevřeno centrum pro vývoj a testování užitkových vozidel značek koncernu Daimler AG. Divize Mercedes-Benz Trucks nyní plánuje významné investice do jeho modernizace a rozšíření.

Nová výstavba byla oficiálně zahájena v polovině června letošního roku a slavnostního ceremoniálu se účastnili mimo jiné Prof Dr Uwe Baake, vedoucí vývoje Mercedes-Benz Trucks, Gerald Jank, ředitel divize Mercedes-Benz Trucks Operations a rovněž Dr. Volker Wissing, ministr hospodářství, dopravy a zemědělství ve státě Porýní-Falc spolu se starostou města Wörth Dr. Dennisem Nitschem.

Cílem investic divize Mercedes-Benz Trucks do centra pro vývoj a testování užitkových vozidel je výstavba nové budovy, v níž budou umístěny kanceláře i dílny a dále stavba budovy s novými prostory pro testování. Podle současných plánů mají být nové budovy spolu s parkovištěm pro testovaná vozidla dokončeny do roku 2020.

Podle materiálu Mercedes-Benz Trucks v současnosti v centru pro vývoj a testování ve Wörthu pracuje kolem dvou stovek zaměstnanců. Po dokončení prací na rozšiřování celého areálu zde má být zaměstnáno kolem 350 pracovníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)