Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz září v Jurském světě (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz opět zazáří na stříbrném plátně a po dlouhých osmnácti letech znovu ve společnosti dinosaurů.

Steven Spielberg uchvátil v roce 1993 doslova celý svět svou filmovou adaptací knihy Jurský park od Michaela Crichtona. Hlavní pozornost tehdy samozřejmě přitahovali skvěle oživení dinosauři, jimž sekundovali herci a jen mezi rekvizity tehdy patřily upravené Fordy Explorer a Jeepy Wrangler.

V roce 1997 se dinosauři do kin vrátili ve snímku Ztracený svět: Jurský park, v němž se vedle nich divákům představil i tehdy zcela nový Mercedes-Benz třídy M. Jemuž účinkování v tomto filmu do jisté míry pomohlo se vstupem na severoamerický trh.

Rok 2001 přinesl do kin mimo jiné Jurský park 3, v němž pro auta moc prostoru nebylo, ale nyní nás čeká premiéra Jurského světa, která se v Hollywoodu uskuteční 9. června.

Spolu s dinosaury se vrací i Mercedes-Benz, který pro natáčení poskytl oproti devadesátým létům mnohem širší paletu svých modelů. Ostrov Isla Bublat se díky tomu vedle pravěkých ještěrů doslova hemží zástupci stuttgartské značky.

Hlavní automobilovou hvězdou je zde zcela nový Mercedes-Benz GLE Coupé, za jehož volantem uvidíme manažerka parku Claire Dearing v podání Bryce Dallas Howard. Právě na tento model se zaměří reklamní kampaň spojená s Jurským světem, kterou právě spouští.

Kromě nového CLE Coupé se v Jurském světě objeví i staří známí v podobě třídy G a to včetně G 63 AMG 6x6 a chybět nebude ani Sprinter a Unimog.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)