Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes dál zeštíhluje. Zruší kupé, kabriolety nahradí jediný model CLE

Filip Melich
Diskuze (2)

Mercedes zřejmě zruší zbývající kupé ve své nabídce a všechny kabriolety nahradí jediným modelem, který se bude jmenovat CLE. Představit by se měl ještě letos a prodej začne příští rok.

O tom, že Mercedes zeštíhluje nabídku a zaměří se především na výdělečnější modely, už víme. Dalším dílem skládačky je zřejmě plánované zrušení zbývajících kupé a nahrazení kabrioletů (třídu SL Roadster nepočítáme) jediným modelem. O něm se už nějakou dobu spekuluje, ale nyní byl jeho příchod údajně oficiálně potvrzen dealerům.

Kupé a kabriolet vycházející ze třídy S skončily s její předchozí generací. Aktuálně v nabídce Mercedesu-Benz figurují akorát kupé – a skutečně myslíme pouze vozy s dvojicí bočních dveří – a kabriolety na základě tříd C a E. Jejich zrušení je ale zřejmě na spadnutí. Nahradit by je měl jediný model, kterému se zatím říká CLE.

Nový model CLE by měl stát na platformě MRA2 a velikostně být podobný spíše stávající třídě C. V souvislosti se stávající strategií Mercedesu však předpokládáme, že bude podstatně luxusnější. Představit by se měl ještě letos, a to s otevřenou karoserií. Výrobce zatím teprve zvažuje, zda vznikne i odvozená verze kupé.

Podle reportáže Automotive News se o pohon CLE bude zpočátku starat dvoulitrový čtyřválec s určitou mírou elektrifikace. Plánováno je také odvozené provedení od AMG, které však bude spoléhat na podobnou motorizaci, jen výrazně posílenou. Mercedes se k ničemu zatím oficiálně nevyjádřil, ale výroba vozu má v německých Brémách začít už letos.

Dealeři značky byli informováni o tom, že se třída CLE představí v průběhu letošního roku, přičemž prodeje by měly odstartovat v první polovině příštího roku. Jeden z dealerů řekl Automotive News: „Prostě neexistuje poptávka po třech kupé modelech. Takže nemělo smysl investovat miliardy, na které by vyšla příprava jejich nástupců.“ Prodejci ani v případě CLE neočekávají velký odbyt.

Video se připravuje ...

Doporučujeme

Filip Melich
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
24. 6. 2022 10:39
Prisiel na psa mraz
Bolo jasne se donekonecna im modely pribudat nebudu a o co viac ich mali o to viac teraz voci inym padnu na zadok.... premia nepremia .... aj medved este zaplace ( casy marnotratnosti skoncili ) ... a bude to veru srdcervuci rev... 8-s
23. 6. 2022 11:40
To uz vime asi 2 roky
Myslim, ze to uz jsou asi 2 roky kdy to Mercedes oznamil :-!