Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Maybach 6: Koncept superluxusního kupé na další upoutávce

David Bureš
Diskuze (8)
Jestliže vám Mercedes-Benz S kupé přijde jako málo luxusní, chystají pro vás ve Stuttgartu ještě luxusnější dílo.

Maybach bývala luxusní značka Mercedesu, zatímco dnes se jedná jen o luxusní verzi stuttgartských aut. Maybach však v jistém ohledu chystá návrat. Na letošním Pebble Beach bude totiž představen koncept nového maybachu, který se představuje na další upoutávce.

Chystaný koncept se podle prohlášení německé automobilky bude jmenovat Vision Mercedes-Maybach 6. Na rozdíl od současných modelů prodávaných jako Mercedes-Maybach se však nebude jednat o luxusnější verzi nějakého stávajícího auta, ale svébytné vozidlo, které se nepodobá ničemu z aktuální dílny Mercedesu. Do jisté míry se tak jedná o návrat značky Maybach, na druhou stranu je nutné zdůraznit, že na přídi se nerýsuje velké dvojité M (logo Maybachu), ale trojcípá hvězda Mercedesu, kterou nápis Maybach jen doplňuje.

Druhý zveřejněný snímek konceptu odhaluje jeho příď, které bude dominovat doslova obří maska chladiče, doplněná o úzké hlavní světlomety. Dříve zveřejněný snímek profilu karoserie dokazuje nízkou kabinu a dlouhatánskou kapotu. Číslovka 6 v názvu pak podle všeho odkazuje na délku v metrech – máme tedy čest s automobilem, který svojí velikostí hravě překonává Rolls-Royce Phantom Coupé. Britské luxusní kupé totiž měří „jen“ 5,6 metru.

V tuto chvíli je jisté jen to, že Mercedes-Maybach 6 je koncept. Zatím v tajnosti zůstává, zda naznačuje nějaký produkční model, případně jednokusový speciál pro bohatého zákazníka, nebo zda to je pouhé designérské dílo stylistického centra Mercedesu. Úplně nový nápad to ale není, protože s myšlenkou moderního superluxusního kupé se znaky Maybachu se už v minulosti koketovalo (Maybach Exelero postavené ve spolupráci s firmou Fulda a Maybach Coupé 57S od firmy Xenatec). Za mě musím říct, že Mercedes-Maybach 6 by se mně v sérii líbil. Zda se jej skutečně dočkáme, se dozvíme již 18. srpna, kdy bude vůz odhalen na tradiční přehlídce v kalifornském Pebble Beach.

David Bureš
Diskuze (8)
16. 8. 2016 20:56
Re: Rejpalové
Zas aky zberatelsky kus ??? mam 15 ročne auto a nahodou škodu a nevyzera ani z daleka vobec zle a už vobec nie na šrot >:D
15. 8. 2016 20:55
Re: Rejpalové
Omlouvám se, máš pravdu, stane se z toho sběratelský kus ...
15. 8. 2016 20:30
Re: Rejpalové
Skonči na smetišti ??? doriti to tebe neni pomoci REJPALE
15. 8. 2016 20:13
Re: Rejpalové
Tak jestli nevidíš mezi nudným mainstreamovým SUV, které bude pouze kopírovat dizajnovou linii automobilky a oživením superluxusní značky s převratným vzhledem, technologií a výkony, tak ti opravdu není pomoci. Pohled na linii maybachu musí vyvolávat v automobilovém nadšenci skoro erekci, kdežto každodenní článek o nějakém uniformním SUV ( mimo jiné již v provozu pod jinými názvy ), které po 10 letech skončí na smetišti je něco, kde ti nepomůže ani modrá pilulka, která byla vyhodnocena jako spam.
Avatar - maxi!
15. 8. 2016 20:03
Re: trend
WTF?
tigi?