Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes zruší označení AMG Sport

Michal Fokt
Diskuze (2)
Označení pro sportovnější verze běžných Mercedesů AMG Sport si moc dlouhého života neužije. Bude zrušeno a tyto verze přejdou plně pod značku AMG.

Daimler v poslední době dost šachuje s označením s cílem udělat v tom zmatku písmen trošku pořádek a vypadá to, že se mu to vcelku daří. Současně se snaží vybudovat status divize AMG jako zcela samostatné značky, což mimo jiné znamená netříštit a nekomplikovat značení. A tak padlo rozhodnutí, že nedávno vytvořená sportovnější řada AMG Sport bude zařazena plně pod křídla podznačky AMG.

Co to v praxi znamená? Že všechno, na co se u AMG byť jen podívají, ponese prestižní označení Mercedes-AMG stejně tak, jako nekompromisní sportovní verze z Affalterbachu. Jinými slovy - třeba model Mercedes-Benz C 450 AMG Sport bude přejmenován na Mercedes-AMG C 45.

Není to sice zatím oficiálně oznámeno, s informací přišel z Detroitu americký časopis Car and Driver, ale asi není důvod této zprávě nevěřit, dává to celkem smysl. Ostatně v rámci faceliftu v SLC proměněný roadster SLK má tímto způsobem pojmenovanou "polosportovní" verzi Mercedes-AMG SLC 43 už nyní.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - AnGeor
14. 1. 2016 21:38
ehm
Neni jen tak nahodou SLC 43 AMG plnotucne AMG?
Avatar - praděda7
14. 1. 2016 20:14
BMW M?
Nedivil bych se, kdyby Mnichov podnikl podobné kroky s M pakety... :-!