Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG 6 dostane výrazně upravený vzhled úspornější turbodiesel

David Bureš
Diskuze (2)
Model MG 6 se vyrábí od roku 2010. Vůz střední třídy je nabízen s karoserií sedan a liftback.

Po pěti letech výroby se model MG 6 dočká faceliftu. Marketingový šéf britského čínského výrobce Matthew Cheyne dokonce mluví o kompletně jiném voze s novou technikou a výraznými úpravami v různých částech auta. Některé prvky budou ve voze značky MG nabídnuty vůbec poprvé.

MG 6 má výrazně změnit svůj vzhled. Na potvrzení toho si ale ještě musíme počkat, MG zatím zveřejnilo pouze snímek hlavního světlometu modernizovaného vozu. Ten má ostřejší tvary a jinou grafiku než dosud.

Změn se dočká také interiér. V nabídce se objeví nový multimediální systém, který podle zveřejněné tiskové zprávy bude patřit mezi nejchytřejší systémy ve své kategorii. Nová bude též navigace.

Na britském trhu je MG 6 nabízeno se dvěma motory – zážehovým 1.8 TCi (118 kW a 215 N.m) a vznětovým 1.9 DTi (110 kW a 350 N.m). Nabídka jednotek by měla zůstat zachována, modernizovaný turbodiesel však byl upraven tak, aby dosahoval nižší spotřeby paliva. Parametry úspornějšího agregátu budou zveřejněny později.

Na britském trhu se modernizované MG 6 začne prodávat příští měsíc. Ještě předtím bude automobil kompletně odhalen, a to včetně cen na britském trhu.

MG 6 se v roce 2010 stal po dlouhých 16 letech kompletně novým automobilem britské značky, kterou aktuálně vlastní čínská automobilka SAIC Motor. MG bylo loni s 361% nárůstem prodejů nejrychleji rostoucí značkou na britském trhu, čemuž pomohl hatchback 3, uvedený do zdejšího prodeje na podzim 2013. Díky modernizované šestce značka očekává, že i letošní rok bude úspěšný. Růstu prodejů má pomoci i otevření nových dealerství ve Velké Británii.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Ja Prvni 123
21. 3. 2015 20:09
Re: Foto
To je fakt...

Třeba tady:

[odkaz]
Avatar - _Karel_
21. 3. 2015 14:55
Foto
Byl by zásadní problém dát do galerie třeba dvě fotky auta, o kterým píšete?