Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG Mulan je nový elektrický hatchback, který dorazí i do Evropy

Filip Melich
Diskuze (0)

Automobilka MG se chystá růst a více prodávat v Evropě. Hatchback Mulan je prvním elektromobilem značky určeným pro globální trhy. Stojí na nové platformě.

Původem britské MG je v současnosti vlastněno čínskou automobilkou SAIC Motor. Až na výjimky se značka v posledních letech soustředila především na mimoevropské trhy, ale to se postupně začne měnit. Společnost MG Motor by totiž ráda rostla a plánuje navýšit prodeje v Evropě. Začátkem letošního roku se hovořilo o cíli 120 tisíc prodaných vozů ročně a postupném růstu.

Jedním z lákadel značky bude zcela nový elektrický hatchback, který dostal název Mulan. Představen byl na prvních třech snímcích a s hrstkou základních informací, přičemž testování kamuflovaného vozu už v Evropě probíhá – maskovaný prototyp byl přistižen v Maďarsku. Tvary a provedení detailů jsme mohli vidět už začátkem letošního roku na produktových renderech, ale tehdy se vozu ještě přezdívalo CyberE.

MG Mulan je prvním elektromobilem postaveným na nové platformě Nebula. Slibována je tenčí baterie s vyšší energetickou hustotou, která umožnila vytvořit prostornější interiér. Pro baterii byla také navržena nová bezpečnostní opatření, a to i s ohledem na evropské bezpečnostní předpisy. Vnitřek vozu bude sázet na digitální řešení a 5G připojení. MG zároveň uvedlo, že MG Mulan bude schopný autonomní jízdy třetího stupně, které znamená, že se řidič nemusí věnovat jízdě, ale musí být připraven převzít řízení, když ho k tomu vůz vyzve.

Přestože se značka chlubí schopnostmi autonomní jízdy, nezapomíná vyzdvihnout ani výkony a jízdní vlastnostmi Mulanu. Přesné informace však neuvádí. Jediným oficiálním údajem jsou 4 sekundy potřebné ke zrychlení z 0 na 100 km/h. Ostatně, pokud bude Mulan skutečně jízdně schopný vozem, alespoň budou jeho výkony na silnici odpovídat jeho dramatickému vzhledu. Ten mimochodem z určitých úhlů připomíná některé vozy konkurence – například zezadu může provedením světel evokovat Hyundai i20.

Nejen, že je MG Mulan prvním elektromobilem na nové platformě značky, výrobce jej zároveň označuje za svůj první globální model. MG však zatím nezveřejnilo, kdy bychom se vozu mohli v Evropě dočkat. Na tuto informaci musíme vyčkat, stejně jako na technické detaily a kompletní fotogalerii.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme