Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mikkelsen pojede s Fabií R5 Rally Monte Carlo!

Martin Machala
Diskuze (1)
Norský soutěžák se znovu posadí za volant Škodovky, s Fabií R5 se postaví na start legendární soutěže v Monte Carlu.

Tohle bylo pro mě obrovské překvapení, že si norský talent Andreas Mikkelsen nedokázal sehnat sedačku ve WRC pro sezonu 2017. „Je to jako zlý sen. Vždyť Andreas byl v posledních třech letech vždy třetí v celkovém hodnocení! Letos navíc vyhrál dvě soutěže… Nerozumím tomu,“ kroutí hlavou Erik Veiby, Mikkelsenův manažer. Je to opravdu zvláštní. Třeba takový Jari-Matti Latvala sice bezesporu rychlý je, ovšem zoufale nespolehlivý. A ten problémy s WRC místenkou neměl. Jarimu nejspíš hodně pomohla známost s Tomi Mäkinenem, šéfem Toyoty, který se obklopil výhradně finskými soutěžáky…

Snad bude mít Andreas v sezoně 2018 větší štěstí, do té doby se z jeho WRC absence může těšit český fanoušek – Mikkelsen totiž s Fabií R5 odjede lednovou Rally Monte Carlo! „Jsme samozřejmě hrdí, že Andrease uvidíme ve voze Škoda Fabia R5. Vlastně se určitým způsobem vrací ke svým kořenům,“ řekl Michal Hrabánek, ředitel škodováckého Motorsportu. Právě s mladoboleslavským vozem totiž norský soutěžák vybojoval v letech 2011 a 2012 tituly v IRC, tehdy to bylo ještě s Fabií S2000. „Mám pocit, jako bych se vracel domů,“ nechal se slyšet sedmadvacetiletý norský soutěžák.

Kromě Mikkelsena se v barvách továrního týmu postaví na start Monte Carla také Pontus Tidemand a letošní český mistr Jan Kopecký. Co bude dál s Andreasem, není v tuto chvíli jasné. Ročník 2017 bere jako přechodný, v několika podnicích WRC by se prý ale objevit mohl. A pro rok 2018 by se samozřejmě rád vrátil za volant speciálu WRC, pokud možno na kompletní sezonu.

Martin Machala
Diskuze (1)
27. 12. 2016 22:46
no
co mu zbejva kdyz o nej neni zajem