Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Miliardář koupil na blind Porsche za skoro 12 milionů. Tvrdí, že dostal padělek

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Že se život extrémně bohatých lidí může výrazně lišit od toho našeho, asi není překvapivé. Spousta peněz však může znamenat i jisté zajímavé trable.

Podívejme se například na takového Andrease Pohla, německého miliardáře, který má evidentně rád klasická auta. I proto si u známého britského prodejce Coys of Kensington v říjnu roku 2018 vybral vzácné Porsche 911 Carrera RS 2.7 Touring.

Pohl za vůz zaplatil téměř 400 tisíc liber, což je podle současného kurzu asi 11,9 milionu korun. Pozoruhodné je, že miliardář před koupí auto osobně neviděl, dokonce ani neposlal někoho, kdo by 911 obhlédl. Prostě se spolehl na to, co o Porsche a jeho stavu i původu uváděl prodejce.

Jenže když se 911 dostala do Německa, Pohl prý zjistil, že koupil "padělek". Tvrdí například, že měl koupit vůz série F, vyráběné od srpna roku 1972 do července 1973, místo toho dorazila pozdější série G s hliníkovou klikovou skříní namísto hořčíkové.

Zjistil také, že auto využívá řadu nepůvodních dílů. Dokonce tvrdí, že kvůli dodatečným úpravám není bezpečné 911 řídit, navíc řadu míst údajně napadla koroze. Pohl se proto s prodejcem hodlá soudit, přičemž napadá právě i pravost vozu.

Společnost Coys of Kensington se pochopitelně obvinění brání. Pohl údajně věděl, že kupuje sběratelský předmět se vším, co to může znamenat - tedy s tím dobrým i špatným. Miliardář také prý podepsal prohlášení, že 911 je sběratelský předmět a že některé díly mohly být vyměněny. Navíc prý dostal spoustu času, aby si vůz důkladně prohlédl - což však neučinil.

Jsme zvědavi, jak se tenhle zajímavý příběh rozvine...

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

7. 1. 2020 20:27
porče
Kdyz ses za vodou az tak moc, ze uz se ani na auto nejezdis podivat ale neco vyberes a kliknes na netu.