Miloš Velíšek se vyjadřuje k novým pojištěním aut s vyššími limity

Komerční prezentace
Diskuze (3)

S počtem více než 1,3 mil. pojištěných vozidel patří Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP) mezi tři největší hráče v povinném ručení v ČR. U příležitosti výročí 25 let působení na tuzemském trhu připravila ČPP také nové Autopojištění Combi Plus. Jaká jsou vylepšení v pořadí již čtvrté generace tohoto pojištění, představil Miloš Velíšek, ředitel úseku pojištění vozidel ČPP.

Čím se odlišuje nové pojištění vozidel ČPP od dřívějších produktů ve vaší nabídce?

Novinek v tomto produktu je celá řada. Z hlediska ochrany motoristů je nejzásadnější novinkou navýšení limitů pojistného plnění u všech tří variant povinného ručení, které nabízíme. Ukazuje se, že zákonem stanovené limity pro újmy na zdraví a majetku ve výši 35 milionů korun, už dnes nemusejí v řadě případů stačit. Je třeba si uvědomit, že rozdíl mezi skutečnou výší škody a tím, co pojišťovna za viníka zaplatí, pak jde k tíži viníka nehody, který jej musí uhradit z vlastní kapsy. Proto jsme se rozhodli pro tuto novinku i v rámci našeho inovovaného produktu Autopojištění Combi Plus a limity jsme navýšili.

Můžete být konkrétnější, na jaké hodnoty jste limity plnění posunuli?

Nejnižší varianta povinného ručení SPOROPOV je nově spojena s limity ve výši 45 milionů korun pro majetkové a zdravotní újmy. Vyšší povinné ručení – SPECIÁLPOV – má limity ve výši 75 milionů korun a u stále více vyhledávané varianty SUPERPOV jsou limity stanoveny na 130 milionů korun. U posledních dvou jmenovaných typů nabízíme také pojištění vozíku do 750 kg zdarma, zvýhodněné sazby na doplňková pojištění a k tomu i bezplatné úrazové pojištění řidiče.

Pojištění vozidel ale není jen povinné ručení. Mnoho motoristů si rádo připlatí i za četné pojistné doplňky. Co nabízíte v této oblasti?

Zájem motoristů o připojištění narůstá, a proto naši nabídku pojistných doplňků neustále rozšiřujeme. Dosud jsme měli v nabídce 16 nejrůznějších připojištění, kde největší zájem byl o připojištění skel a rozšířené varianty asistenčních služeb. Zajímavou novinku jsme připravili v podobě připojištění MiniGAP, které je primárně určeno k povinnému ručení pro majitele starších ojetých vozidel, pokud již nechtějí investovat do havarijního pojištění. Pokud bude náš klient poškozeným účastníkem dopravní nehody a pojišťovna viníka mu vyplatí z povinného ručení škodu formou tzv. totální škody, z MiniGAPu mu doplatíme dalších 10 až 25 % z obvyklé ceny vozidla navíc. Tyto peníze mu mohou lépe posloužit k řešení jistě nepříjemné finanční situace spojené s poškozeným vozidlem. První pozitivní ohlasy však naznačují, že zájem o tento produkt budou mít i majitelé novějších vozidel, což je příjemné zjištění.  Cena MiniGAPu se přitom pohybuje v řádu stokorun. 

Jaké výhody navíc získá klient, který si u vás sjedná povinné ručení?

Slavíme letos 25 let od založení naší pojišťovny. K tomuto výročí jsme pro naše klienty připravili slevy ve výši 25% z ceny ročního pojistného na nejprodávanější produkty, tedy i autopojištění. 

Komerční prezentace
Diskuze (3)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
11. 6. 2020 08:18
Re: Celé PZP je podvod krytý štátom!
Tak vymenuj tie normálne poisťovne a normálne servisy?
Už vidím, ako čakáš týždeň na termín v servise a potom ďalší počas opravy. A poisťovňa ti preplatí auto za prvý týždeň a servis ti dá náhradné auto za druhý týždeň. :-(
Celé PZP je postavené na tom, že ktokoľvek si za pár € kúpi finančnú imunitu, a potom jazdí ako magor!
A to, že jazdil na starom kalfase napr. s nefunkčným brzdovým systémom a narazil do teba práve preto, tak to poisťovne neriešia.
Však aj reklamy na PZP ukazujú, ako osoba poškodí iné vozidlá a pokojne si ,,však jups" odkráča!
P.S. Je to vlastne taká hra o guľôčky na dvore, kde ty vždy prehráš, lebo ten druhý má v talóne ,,gabačku" PZP!
2. 6. 2020 11:38
Re: Celé PZP je podvod krytý štátom!
Normalne poistovne uz amortizaciu neuplatnuju. Amortizaciu vies vyriesit sudnou cestou, znizenu hodnotu tiez, ale to sa tazko dokazuje. Auto ti stoji v servise tyzden a normalny servis ti ponukne nahradne auto. Pripadne si nahradne auto zozenies sam a preplati ti to poistovna pripadne vinnik. Nebyt povinneho PZP, tak by tu viac ako polovica aut bola nepoistena uplne, co by znamenalo, ze mnohi ludia, ktori sposobili skodu by sa dostali do kolotoca, ktory by nedokazali splatit a ty ako poskodeny by si mal este mensie moznosti vymoct od vinnika peniaze.
2. 6. 2020 08:51
Celé PZP je podvod krytý štátom!
- Nejaký blb mi poškodí auto a mne vyplatia po amortizácii pár korún! :no:
- A ešte mi pri predaji auta ide cena dole, lebo bolo havarované! :no:
- Auto mi stojí v servise týždeň a ja musím jazdiť za vlastné! :no: