Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini: Akční model Challenge

Ladislav Čermák
Diskuze (2)

Při příležitosti zahájení sezóny klubových závodů série Mini Challenge výrobce uvedl limitovanou sérii Challenge

V květnu začíná první z 13 podniků značkového poháru Mini Challenge pro 38 vyvolených. Výrobce naplno využil skvělé příležitosti a uvedl limitovanou stokusovou sérii civilních verzí okruhových speciálů.

Zvenku jsou k poznání díky optickým úpravám karoserie, zahrnujícím aerodynamický paket, střešní spoiler s karbonovým povrchem a bočnicové dekory Mini Challenge. Nedílnou součástí jsou 17" kola R90. Novinka je k dispozici v červené Chilli, černé a stříbrné Dark.

Daleko více zajímavostí se ale nachází uvnitř - ke standardní specifikaci patří pakety Chilli (palubní počítač, xenonové světlomety, sportovní kožený volant a klimatizace) a Chrono (tlakoměr oleje, teploměry oleje a chladící kapaliny a analogové hodiny v centrálním velkém ukazateli), společně s CD přehrávačem Boost, DSC a ASC+T. Motor se startuje a vypíná tlačítkem a palubní desku zdobí destička s pořadovým číslem v rámci stokusové série. Zákazník má samozřejmě možnost libovolného obohacení výbavy dle svých představ.

O patřičné zážitky se zase stará John Cooper Works kit, který s pomocí výrazných mechanických úprav motoru zvyšuje výkon na 154 kW, zlepšuje zrychlení na 100 km/h na 6,6 s a maximální rychlost na 230 km/h. Je to mimochodem první možnost, jak jej koupit již zabudovaný, dosud vedla jediná cesta k jeho získání jeho dodatečnou montáží do hotového auta. Za příplatek je k dispozici i podvozkový kit a celá škála dalších úprav věhlasného tunera.

Novinka se představila na právě probíhajícím lipském autosalonu a její cena v Německu začíná na 38.000 €.

Ladislav Čermák
Diskuze (2)