Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Fuso Canter: Zahájení výroby v Portugalsku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V polovině října byla v Portugalském výrobním závodě Mitsubishi Fuso spuštěna produkce nové generace modelu Canter pro evropské trhy.

Mitsubishi Fuso Canter pro Evropu se v portugalském městě Tramagal, ležícím 150 km severně od Lisabonu, vyrábí již od roku 1980. Letos zde byla spuštěna produkce osmé generace úspěšného lehkého nákladního automobilu japonské značky.

Letos 13. října byla ve výrobním závodě v Tramagalu ukončena kontrola kvality a následující den byla za účasti zástupců regionu a vedení společnosti Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation slavnostně zahájena výroba.

Mitsubishi Fuso Canter je s více než 150.000 prodanými vozidly po celém světě mezinárodním bestsellerem koncernu Daimler Trucks. Výrobní závod v Tramagalu dodává tento užitkový automobil do více než 30 evropských států. Od zahájení produkce v roce 1980 bylo v Portugalsku pro evropský trh vyrobeno okolo 160.000 vozidel.

Přibližně 50 % komponentů Mitsubishi Fuso Canter vyráběných v Tramagalu pochází od více než 90 evropských dodavatelů. Od nich pochází motory, nápravy, odpružení, brzdy, světlomety, sedadla, vnitřní obložení kabiny a samozřejmě i nástavby. Z Japonska pak pochází kabina, rám, řízení, topení i klimatizace a dvouspojková převodovka Duonic.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)