Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi i-MiEV: Výroba pro Evropu zahájena

Aleš Dragoun
Diskuze (20)
Výroba elektromobilu Mitsubishi i-MiEV pro starý kontinent byla zahájena v továrně Mizushima.

Spolu s elektromobilem se třemi diamanty ve znaku tu budou vznikat i jeho značkové varianty se lvem a dvojitým šípem, tedy Peugeot Ion a Citroën C-Zero. Produkce pro Japonsko běží již od loňska. V současném rozpočtovém roce, který trvá od dubna 2010 do března 2011, je plánována výroba a prodej pěti tisíc vozů pod všemi třemi značkami.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) bude nabízet svůj i-MiEV od letošního prosince ve čtrnácti evropských zemích včetně Francie, Británie a Německa. Od počátku fiskálního roku 2011 se dostane i na další trhy.

Ve srovnání s japonskou verzí došlo k několika úpravám. Evropská bude mít kromě Británie levostranné řízení, v souvislosti s tím se změnila také kulisa převodovky. Upraveny byly přední a zadní nárazník, aby plnily přísné evropské bezpečnostní normy, to samé platí o změněném softwaru elektronické kontroly stability ASC.

Lithium-iontové baterie umožňují vozu ujet na jedno nabití až 150 km, měřeno dle normy NEDC (New European Driving Cycle). Podrobněji se Mitsubishi i-MiEV budeme věnovat na začátku příštího týdne.

Aleš Dragoun
Diskuze (20)
Avatar - igi2
19. 10. 2010 15:51
Re: dojazd
Klima se dá vyřešit, většinou ji u elektromobilu napájí solární článek na střeše. Tenhle prcek ho nemá, ale je otázka jestli má klimu. Když je potřeba chladit, většinou svítí i sluníčko. S topením je to trochu horší, myslím že se používá tepelné čerpadlo, ale co to dělá s baterkou, nevím, ale asi se jí to moc nelíbí.
19. 10. 2010 11:39
Re: mhq
ty si od nich ?
jasné že je to celé o mitsi
sú tu príspevky aj o aurise, smarte a pod.
teba zaujíma len delenie elektro vs. ropa ? :-!
Avatar - Drag-On
19. 10. 2010 11:12
Re: .
Je to marketing. ľudia ktorí si kupujú takéto autá sa chcú odlíšiť od ostatných. Na to prišla už Toyota. Hybridný prius ľudia kupujú aj kvôli imidžu. Hybridný Auris už taký úspech nemá.
18. 10. 2010 11:55
Re: .
Tak ja to zase tak nesledujem, títo nadšenci mi často prídu ako úplní amatéri, ktorí z nudy nevedia, čo by vymysleli...

Inak díky, aspoň niečo. Videl som detailný priehľad aj s popisom častí, a už ho nejak neviem nájsť.

;-)
Avatar - T613
18. 10. 2010 08:43
Re: .
patrového Smarta dělají v 5th Gear poměrně často

jinak nástin řezu máš zde [odkaz]