Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi se vrací do dálkových soutěží. Bude u toho i dvojnásobný vítěz Dakaru

Diskuze (1)

Na letošní Asia Cross Country Rally (AXCR) bude soutěžit Mitsubishi se svým speciálem Triton, u nás známým jako model L200. Šéfem týmu Mitsubishi Ralliart bude dvojnásobný vítěz Dakaru, legenda Hiroshi Masuoka.

Hiroshi Masuoka je obrovskou legendou dálkových soutěží. Je tomu již 20 let, kdy vyhrál svůj první Dakar za volantem Mitsubishi Pajero, aby pak svůj triumf za rok obhájil. Je tak jedním z pěti pilotů, kterým se podařilo vyhrát dakarskou rallye v automobilové kategorii minimálně ve dvou ročnících za sebou. Mimo dvou celkových vítězství a 21 účastí na nejslavnější dálkové soutěži světa se japonskému soutěžákovi také povedlo vyhrát dálkové soutěže Baja Rally v roce 2003 a UAE Desert Challenge v roce 2004. Celou svoji kariéru má Hiroshi Masuoka spojenou se značkou Mitsubishi. V tomto trendu bude nyní pokračovat na pozici šéfa týmu Team Mitsubishi Ralliart při návratu japonské značky do dálkových soutěží.

Video se připravuje ...

Polotovární tým ponese název Team Mitsubishi Ralliart a je vlastněný thajskou společností TANT Sports. Důležitějším faktem je, že tým bude mít technickou podporu přímo od Mitsubishi Motors, což také přináší Hiroshiho Masuoku, aby dohlížel na chod týmu. 

Team Mitsubishi Ralliart se zúčastní závodu Asia Cross Country Rally (AXCR), který se bude konat mezi 6. a 12. srpnem 2022. AXCR je dálková soutěž s dlouholetou tradicí pořádaná pod hlavičkou mezinárodní automobilové federace FIA. Soutěž se koná převážně v jihovýchodní Asii, s největším počtem kilometrů plánovaných rychlostních zkoušek v Thajsku. 

“Účast Mitsubishi Motors v AXCR formou technické podpory posílí naši produktovou jedinečnost, zejména u modelů určených pro region ASEAN, včetně pick-upu Triton a SUV. Tým Mitsubishi Ralliart už se pilně připravuje, aby naplnil očekávání našich fanoušků, takže zůstaňte naladěni,” nechal se slyšet Hiroshi Masuoka. 

Již při informaci o oživení sportovní divize Mitsubishi Ralliart v roce 2021 zástupci japonské značky slibovali, že se obnovený Ralliart vrátí zpátky také do motorsportu. Nyní tak slib plní, zatím však pouze pomocí technické podpory. Bylo by skvělé, kdyby účast na AXCR byla jednou z příprav k budoucímu návratu na nejslavnější dálkovou soutěž světa. Představa, jak spolu bojují vozy značky Toyota, Audi a Mitsubishi na Dakaru nás totiž nesmírně láká!

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
3. 4. 2022 13:39
Mitsu
Drzim palce a to akoze fakt .... dialkove sutaze rozneho typu su pre mitsu vzdy velkou vyzvou... spomenme si len na vsetky tie uspechy pajera na dakare.... zaroven tu pojde aj o pekny krst ohnom pre znovuzrodeny ralliart ... snad zacina v mitsu svitat na lepsie casy ... k spokojnosti je tu z mojho pohladu sice este daleko ale nieco mi vravi ze znacka mitsu tuto klucovu automobilovu dekadu ( 2020- 2030 ) predsa len prezije a verim ze uz v dohladnej dobe bude opat silnym automobilovym hracom na poli automobilizmu :yes: