Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi se zaměří v Brazílii na etanol

Libor Zezulka
Diskuze (3)
Automobilka Mitsubishi se nebude v oblasti ekologicky šetrných automobilů spoléhat pouze na elektrický pohon nebo „čisté“ diesely. Brazilci se například dočkají technologie FFV (flexible fuel vehicle).

Japonské Mitsubishi už dříve naznačilo, že se zaměří na elektrický pohon a k němu přidá ještě „čisté“ diesely s nízkou spotřebou a nízkými emisními hodnotami. Ambice automobilky v oblasti ekologických vozů s elektrickým pohonem naznačily studie MiEV (i MiEV či EZ MiEV), nyní automobilka oznámila rozšíření ekologických pohonů o systém flexible fuel vehicle (FFV).

Automobily vybavené tímto systémem budou moci spalovat samostatně benzín či etanol, ale také směs etanolu a benzínu E85. Brazílie patří mezi země, kde se etanol běžně prodává jako palivo a kde se často jezdí i na zemní plyn.

Libor Zezulka
Diskuze (3)
Avatar - zezlik
23. 1. 2007 10:15
Re: Zavadejici titulek jak z bulvaru
V článku je uvedeno přesně to, co říkáte, tedy že v Brazílii se na etanol jezdí. Mitsubishi v tiskové zprávě uvedlo, že se rozhodlo v Brazílii právě na tento druh paliva vsadit, proto titulek zavádějící není. Reaguje na vyjádření samotné automobilky.