Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi zvažuje stavbu dalšího SUV. Co můžeme očekávat?

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Japonská automobilka by v brzké budoucnosti mohla nabídnout další sportovně-užitkový vůz. Chce tak reagovat na stále rostoucí poptávku zákazníků v tomto segmentu.

Jedno SUV na automobilku už dávno nestačí. Nabídky se rozrůstají na několik kousků v každé flotile a nejinak je tomu u japonského Mitsubishi. To v segmentu nabízí ASX, Outlander, Pajero a nejnovější Eclipse Cross. Že by odkaz na slavný sporťák? Kdepak, s tím má čerstvý crossver s nádechem kupé společný jen název.

Ani to ale nemusí znamenat konečnou, automobilka totiž podle posledních informací zvažuje další projekt. „Nové SUV je jednou z možností, které zkoumáme,“ přiznal Tsuneshiro Kunimoto, viceprezident a generální ředitel designu Mitsubishi. „Segment stále roste. Nejen v Číně, ale i v Evropě, takže by to jistě bylo dobré rozhodnutí.“

Velkou měrou by japonské automobilce mohla se stavbou pomoci alianční spolupráce s automobilkami Renault a Nissan. Veškeré projednávané podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím, lze ale jen těžko předpokládat, že by Mitsubishi postavilo striktní off-road.

Ať už automobilka chystá cokoliv, prostor pro růst určitě vidí. „Mitsubishi je důmyslná značka. Podívejte se například na úspěchy Pajera na Dakaru. Díky nové alianci máme možnosti, jak rychle a efektivně růst,“ dodává Kunimoto.

Jeden z předních zástupců automobilky zatím neprozradil, kdy by se nové SUV mohlo ukázat světu. Uvedl však, že vývoj aktuálně probíhá a auto by kromě konvenčních pohonů mohlo dostat i plug-in hybrid.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
13. 3. 2018 21:00
Re: hybrid
Ty seš hybrid sám o sobě ...
Avatar - WinDiesel
12. 3. 2018 22:20
Re: hybrid
Pošuku, u nás se neprodává prakticky vůbec, prodává se v zemích s pobídkami a jen a pouze tam. Mluvil jsem se zastoupením Mitsubishi a jsou moc rádi, bez dieselu nemají co prodávat.
Hlavně že ty trubko máš své hybridy.
A papíry na hlavu máš?
Stejně nic z toho nekupuješ ale perlíš tady nádherný bludy.
Jsi jako ta kaše co přetekla z hrnce, tak si kvasil že jsi přetekl ze Slovenska do Česka :-) :-) :-) Hrnečku už nevař !!!!!!!!!!!!!!!!!! prosím :-)
Avatar - Beefcake
12. 3. 2018 20:58
Re: Útok
To som sa veru minule v statistikach o.i. docital, ze C-HR je SUV. Snad M. neklesne az tak, aby to stavali voci tomuto (ak to teda bude SUV).
12. 3. 2018 18:13
Re: ano ano, chybi zde slusne SUV ala Pajero Sport
To snad ať si raději nechají doma, brrr :no:
12. 3. 2018 17:27
ano ano, chybi zde slusne SUV ala Pajero Sport
v teto kategorii...
[odkaz]
maji to hotove, jen to chtit tady prodavat...
[odkaz]