Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modellista Yaris Turbo: malý-velký rakeťák

Roman Daněk
Diskuze (18)
Na automobilové výstavě v Tokiu nezůstávají pozadu tunerské firmy, mezi které patří i společnost Modellista. Jejich upravená Toyota Yaris má 150 koní, což je na miniauto už slušná porce.

Maličké kompaktní vozy, jako je Toyota Yaris, Nissan Micra nebo Citroën C2, jsou vynikajícími dopravními prostředky do města. Ale jako základ pro tuning se objevují velmi zřídka. Proto také ladičská firma Modellista na tokijské autoshow příjemně překvapila s upraveným Yarisem.

První úpravy jsou patrné na masce vozu, kde jsou větší nasávací otvory, masivnější nárazník a decentní spoiler. Na bocích vozu jsou nadstavce prahů a velká 17palcová kola z lehkých slitin od světoznámé firmy OZ. Lehce modifikované zádi dominuje decentní chromovaná koncovka výfuku.

Srdcem malého divocha je přeplňovaný čtyřválec 1.5 Turbo, který se objevil v modelu Yaris T-Sport. Modellista jej naladil na výkon 110 kW (150 k) a maximální točivý moment je 196 Nm. Akceleraci z 0 km/h na 100 km/h zvládne vůz pod 8 s a nejvyšší rychlost je 215 km/h.

Silnějšímu motoru byl přizpůsoben i podvozek. Snížení světlé výšky o 20 mm, nové tužší odpružení a silnější stabilizátory, to vše by mělo přinést zajímavější jízdní vlastnosti. A samosvorný diferenciál k přenosu výkonu na asfalt dobrý dojem ze sportovní jízdy jen posílí. Tuner nezapomněl ani na interiér, kde jsou standardní doplňky, jako např. kožené čalounění a doplňky obložení z hliníku.

Roman Daněk
Diskuze (18)
29. 1. 2007 16:13
Re: a
Hehe, třeba Bjork Gudmundsdótirová (Gudmundsdótir - Gudmundova dcera :o)) Tam to bije do očí.... :o) OK, OK, zpět k autům - kolik měl předchozí Yaris Turbo T-Sport? Taky 150 koní, pokud se nepletu z patnáctistovky...
29. 1. 2007 15:55
Re: a
Bohuzel, je to tak. Tokio (spravne Tokyo) piseme -i protoze v cestine znicime skoro vsechny cizi jmena. Pak treba Helsinky (spravne Helsinki) tam zase napiseme Y. Proc? Ja nevim. Nekdy si myslim, ze lide v ustavu pro ......... neco okolo jazyku, si z nas delaji srandu a jen predstiraji, ze neco delaji. Vubec cestina je jazyk, ktery ma velke problemy s cizimi jmeny. I to, ze pridavame -ova za jmena cizinek je trestuhodne.
Avatar - da_b0mb
29. 1. 2007 15:04
150 samuraju
Yaris a 150k...hmmmm tak to je masakr! Toyota by mohla zacit premyslet o serii ;-) skoda,ze to neni tovarni... ale jinak :yes:
29. 1. 2007 13:04
Re: a
V češtině vždycky ... ;-)