Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modely Škody z Kvasin se budou vyrábět v mimořádných směnách

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
O modely Superb, Yeti a Roomster je na trhu větší zájem a firma proto v závodě v Kvasinách připravila směny navíc.

Celkem půjde o 12 mimořádných směn ve výrobě Superbu a modelu Yeti, tři směny navíc pak čekají zaměstnace na výrobě Roomsteru. První mimořádná směna je naplánována již na tuto sobotu, informuje aktuální vydání týdeníku Škodovácký odborář.

Všechny plusové směny jsou naplánovány do druhého čtvrtletí. Roomster čekají tři mimořádné ranní směny v termínech 10. dubna, 24. dubna a 29. května, Yeti a Superb čekají nejen ranní, ale i noční směny, a to ve dnech 10. dubna, 24. dubna, 15. května, 29. května, 12. června a 26. června.

Zaměstnanci si směny napracují v rámci takzvaných flexikont, na nichž se firma s odbory dohodla na konci minulého roku. Lidé na výrobě Roomsteru si odpracováním mimořádných směn odmažou tři minusové směny, který jim vznikly v únoru, kdy byla po tři pátky výroba modelu pozastavena. Zaměstnanci na výrobě Yetiho a Superbu si mimořádné směny započtou do plusového konta.

Opačná situace je na výrobě modelu Fabia, kde sice již skončily odstávky naplánované na první čtvrtletí, ale právě při nich vzniklo zaměstnancům minusové saldo až 82,5 hodiny. Maximální minusová hodnota flexikonta je 120 hodin.

Pro zaměstnance flexikonta znamenají, že mohou zůstat doma bez zásadních dopadů na mzdu, pokud pro ně nebude práce. Tak jim na kontě vznikne jakési minus, které si mohou umazat právě odpracováním mimořádných směn, jež Škoda organizuje v případě zvýšení odbytu. Pokud si minusové saldo nestihnou vinou firmy odpracovat do konce roku, nic jim kvůli tomu podle odborářského týdeníku nehrozí, konto se prostě vynuluje.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Avatar - FRPE
9. 4. 2010 23:34
Re: Cirkus
>:D >:D :yes:
Avatar - Andromeda
9. 4. 2010 17:07
Re: Cirkus
Další větrem zkušeností ošlehaný kapitán...Volební mítinky budou coby dup a už u tý politiky zůstaň...
9. 4. 2010 15:36
Re: Cirkus
zřejmě jsi hloupý a nebo masochista když se na to těšíš :-)
9. 4. 2010 14:46
Re: Cirkus
Co to tady plácáš o stávce??
9. 4. 2010 14:20
Re: Cirkus
fabriku na televize přenuseš v pohodě. ale postavit fabriku na auta za 2mld euro + infrastruktura + dodavatelé ( a ti na ukrajině nejsou žádní) je už něco jiného..