Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Kia Cee´d představila sportovní edici GT Line

Tomáš Dusil
Diskuze (43)
Druhá generace kompaktu Kia Cee´d nedávno prošla modernizací. V rámci ní zavádí také sportovní edici GT Line, která se do prodeje v Česku dostane od září letošního roku.

Od června letošního roku se v Žilině vyrábí modernizovaná Kia Cee´d, nabízí tři druhy karoserie a celou řadu vylepšení. Absolutní novinkou je edice GT Line, která se na první pohled podobá výkonnější a ostřejší sestře Cee´du GT. To znamená použití atraktivnějších nárazníků či diodových svítilen pro denní svícení ve tvaru kostek ledu.

Zajímavá je rovněž maska chladiče, kterou Kia přirovnává k tygřímu nosu. Vzadu vzhled změnilo kromě nového nárazníku rovněž dvojité vyústění výfukového potrubí. Nechybí ani difuzor či lemování prahů karoserie a samozřejmě sedmnáctipalcová kola specifického vzhledu.

Změny proběhly také v kabině, ta je vyvedena v kombinaci bílé, černé a šedé. Volant dostal kožený věnec a pedály jsou vyrobeny z hliníku. Hliník rovněž naleznete na tlačítku spouštění motoru (dle výbavy).

Nové tříválcové srdce

Nejvíce změn se ovšem uskutečnilo pod kapotou. K pohonu sportovní verze GT line byl zvolen zcela nový motor 1.0 T-GDI, jímž je přeplňovaný zážehový tříválec z řady Kappa. Jak napovídá označení, je vybaven přímým vstřikováním benzinu. Nechybějí výfukové svody integrované do hlavy válců a jiné technické vymoženosti přispívající k co největší hospodárnosti a zároveň dobrým výkonům.

Základní verze bude disponovat 74 kW, výkonnější 88 kW. Čím se budou konkrétně lišit, ale Kia zatím neprozradila. My však prozradíme, že příští týden absolvujeme s modernizovaným Cee´dem první kilometry přímo v okolí Žiliny. A třeba i zjistíme, čím se obě verze motoru odlišují.

Tomáš Dusil
Diskuze (43)
Avatar - AUDIRS6
25. 8. 2015 22:00
Re: len tak medzi recou...
a este doplnenie:

[odkaz]

takze predsalen ? aj ked to niekto najskor odmietal, potom niekto z Europy potvrdzoval...
Vypada to tak, ze tato Optima bude predsalen trosku optimalnejsia ;-)
25. 8. 2015 20:59
Pevně věřím,
že s nástupem foukaných tříhrnků zůstane KIA i u sedmileté záruky a veškerá turba, nebo celé motory, bude měnit v záruce bez mrknutí oka... protože to bych mohl konečně s klidem přesedlat z atmosfér :-)
25. 8. 2015 19:20
Re: tříhrnek
presne, ty si dal najlepšiu odpoveď z reakcií, ktoré tu bežne čítam. toto je odpoveď takmer na všetky otázky, prečo automobilka (Kia, VW a všetky ostatné) niečo robí alebo nerobí. lebo ide o euríčka. VŽDY :-!
Avatar - AUDIRS6
25. 8. 2015 18:52
Re: len tak medzi recou...
A4 allroad ma nejako netrapi.
Vo Frankfurte bude toho kopec, ale Allroad bude asi az na bud. rok - este je moc zavcasu. Bude ale vraj S4, S8 plus...ja cakam aj na RS6 plus...
No a tych konceptov bude tiez zopar. ;-)
Avatar - 3_diamanty
25. 8. 2015 18:38
Re: len tak medzi recou...
ved som aj chcel ... ale nikde nevidim este ofiko info ohladom noveho sportage.... ;-) ... snad zajtra uz pride .. uz stejne nie je naco cakat... tie 3 tyzdne pred autosalonom mi uz pridu ako cela vecnost... neskutocne sa to vlecie ... predpokladam ze ty cakas viac info zase o novej chystanej A4 allroad ... mohla by uz byt vo frankfurte... co povies.... este vydrzat tych par tyzdnov