Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný Nissan NV300 přichází. O příchodu bráchy Renaultu Trafic do Česka rozhodne cena

David Bureš
Diskuze (8)

Nissan NV300 přichází v modernizovaném balení. Facelift následuje krátce po zásadním inovování jeho sourozence, Renaultu Trafic.

Značka Nissan se na českém trhu profiluje hlavně jako výrobce SUV a crossoverů, jinde ve světě je ale aktivní také v oblasti užitkových vozidel. I v Evropě tak nabízí třeba středně velký model NV300, alias sesterský model Renaultu Trafic. Ten se nyní dočkal výrazného faceliftu. Dorazí i na český trh?

Nissan inovované provedení NV300 prezentuje v osobní verzi Combi. Inovovaný model přitom poznáte už na první pohled, díky přepracovaným diodovým světlometům s novým světelným podpisem denního svícení a hlavně díky nové masce. Ta je výrazně chromovaná a stává se novým poznávacím znakem užitkových vozidel značky. Už loni se takového řešení dočkal v rámci faceliftu Nissan NV400, alias sourozenec Renaultu Master.

Kompletně přepracována byla také kabina, která je teď modernější, i díky dostupnému osmipalcovému displeji multimediálního systému, s funkcemi Android Auto a Apple CarPlay pro zrcadlení aplikací chytrých telefonů. Nissan slibuje prémiovější palubní desku díky kvalitnějším materiálům, plusem má být ale také praktičnost. K dispozici jsou uvnitř odkládací prostory až o objemu 88 litrů, konkrétně třeba s 54litrovou schránkou pod sedadel spolujezdce. Interiér přitom nabízí různé konfigurace, s místem pro pět až devět osob.

Facelift se pak zaměřil rovněž na asistenční systémy, které jsou i ve světě dodávek stále důležitější. V závislosti na výbavovém stupni tak pro NV300 Combi budou i takové systémy jako hlídání mrtvého úhlu, udržování v jízdním pruhu, sledování dopravních značek nebo adaptivní tempomat. Bezpečnost navíc zvyšují přepracované čelní airbagy.

Z hlediska motorů budou k dispozici tři výkonové varianty turbodieselu 2.0 dCi. Základ s 81 kW bude dostupný výhradně s manuálem, střed nabídky se 110 kW nabídne výběr mezi manuální a automatickou převodovkou, zatímco vrchol se 125 kW bude spárovaný výhradně s automatem.

Video se připravuje ...

Modernizovaný Nissan NV300 Combi se začne prodávat v květnu. V tuto chvíli však zatím není jasné, zda vůz bude dostupný také na českém trhu. „Pro nově představený model aktuálně shromažďujeme veškeré informace pro případné uvedení v námi zastoupeném regionu. Konečné rozhodnutí o uvedení modelu na našem trhu budeme komunikovat později,“ říká Petr Burián, manažer marketingu a komunikace tuzemského zastoupení značky, s tím, že dosavadní verze nebyla u nás k dispozici z důvodu celkové konkurenceschopnosti modelu a jeho profitability.

Nissan NV300 je jedním z celé řady modelů postavených na stejném základu jako třetí generace Renaultu Trafic vyráběná od roku 2014. Stejnou techniku využíval také Opel Vivaro, ten ale od roku 2018 přešel na techniku tehdy nového majitele, Skupiny PSA. Bratrem je dále Fiat Talento, také italská značka ale tuto spolupráci už ukončila, v rámci fúze s PSA do koncernu Stellantis nástupce použije techniku shodnou s Peugeotem Expert a spol. Dnes už tak vedle Traficu a NV300 zůstává už jen Mitsubishi Express speciálně určené pro Austrálii a Nový Zéland.

David Bureš
Diskuze (8)

Doporučujeme

16. 2. 2021 20:38
Vypadá hezky
Krasne auto , interiér.
Ale neviem si predstaviť tu záťaž na 81kw motor .
15. 2. 2021 15:39
Re: Vypadá hezky
Sám bych to nenapsal líp :-) :yes:
15. 2. 2021 11:58
Nissan by se měl nad sebou zamyslet...
https://www.autoforum.cz/…zpada-na-kousky/
:-)
Avatar - KANKUNEN
15. 2. 2021 11:38
Re: Vypadá hezky
Asi tak, je těžké určit jestli je hezčí Kubelková, Krainová nebo Verešová. Ženské s kuním ksichtem snad rozpoznáš lehce.
15. 2. 2021 10:56
Re: Vypadá hezky
Hodnocení designu je tenký led, co člověk to názor.