Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moje.auto.cz: 4 recenze Toyoty Auris

David Bureš
Diskuze (1)
Majitelé Toyot patří podle statistik k těm nejspokojenějším. Jak jsou na tom uživatelé z Moje.auto.cz?

Toyota Auris se začala prodávat v roce 2007. Vnější tvary Aurisu jsou zásadně ovlivněny tím, že vývoj začal od prostoru pro posádku. Ten určil rozměrové požadavky, které museli stylisté obestavět co možná nejatraktivnější slupkou.

Podle statistik patří majitelé Toyot mezi nejspokojenější. Podle uživatelských recenzní Toyoty Auris na Moje.auto.cz s tím souhlasí i čeští majitelé tohoto japonského hatchbacku nižší střední třídy. Kladů Aurisu je podle majitelů více než jeho záporů.

Nejoblíbenějším motorem Aurisu mezi uživateli Moje.auto.cz je benzinová 1,6 Valvematic s výkonem 97 kW. Tři ze čtyř majitelů hodnotí právě tento zážehový čtyřválec.

Milovník Toyot, uživatel Donnie, původně uvažoval i nad modelem Urban Cruiser, Auris ale zvítězil díky lákavější cenovce. Mezi kladné stránky auta Donnie řadí motor, šestistupňovou manuální převodovku a prostorný interiér. V servisu byl pouze kvůli pravidelné prohlídce po 15 tisících najetých kilometrech a kvůli (ne)slavné svolávací akci, během které byl upraven pedál plynu, aby se nezaseknul.

Uživatel Tosa-Inu si vedle motoru pochvaluje polohovatelný sklon zadních opěradel, bohatou základní výbavu či dobré jízdní vlastnosti. Na druhou stranu mu vadí průměrný objem kufru (354 l), přihrádka na brýle, do kterých se vejdou pouze úzké brýle, a v základu chybějící ESP.

Také -Neumi- řadí mezi silné stránky Aurisu jeho 1,6litrový benzinový motor v kombinaci s šestistupňovým manuálem. Ten je podle jeho názoru silný a pružný.

Garáž uživatele dapaja obydluje Auris se zážehovým motorem o objemu 1,4 litru a výkonu 71 kW. Uživatel si stěžuje na palubní počítač, který je možné ovládat jen pomocí tlačítka u tachometru, ovládání hlasitosti rádia zase podle jeho názoru klouže.

Další uživatelské recenze Toyoty Auris si pročtěte na Moje.auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (1)
8. 8. 2011 08:11
To už je jiná