Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moje.Auto.cz: SEAT Exeo – Co o něm říkají majitelé?

David Bureš
Diskuze (3)
Španělská verze Audi A4 minulé generace je v diskusích považována za kontroverzní počin SEATu. Co o Exeu ale míní sami uživatelé?

Příchod SEATu Exeo na trh v mnohém připomínal situaci před zahájením prodeje Toleda první generace v roce 1991. Oba vozy se totiž shodují v použití již zavedené techniky, zatímco první Toledo sdílelo základ s VW Golf druhé generace, Exeo vychází z Audi A4 (B7).

Na otázku, co přináší vysloužilá technika Audi do cenově dostupné střední třídy, jsme odpověděli v redakčním testu Exea s již nenabízeným motorem 1,8T 20V (110 kW). Dvě uživatelské recenze tohoto modelu střední třídy na Moje.Auto.cz zase dají vědět, jak se s Exeem žije delší dobu.

Obě uživatelské recenze SEATu Exeo na Moje.Auto.cz se zaměřují na dvoulitrový motor. V prvním případě se jedná o zážehové 2,0 TSI se 147 kW, druhá recenze hodnotí Exeo s nejsilnějším nabízeným vznětovým agregátem, 2,0 TDI o výkonu 125 kW.

Uživatel dragoo říká o benzinovém dvoulitru, že je perfektní. Na druhou stranu je podle jeho názoru žíznivý, automobil na jednu nádrž ujede zhruba 650-700 km. Průměrná spotřeba se pohybuje okolo 9 l/100 km.

Majitel si také pochvaluje šestistupňovou manuální převodovku s dlouhým šestým stupněm pro jízdu na dálnici. Užitečný je velice přesný tachometr, při tachometrových 130 km/h je reálná rychlost Exea 127 km/h.

Vznětový motor je oproti tomu zážehovému mnohem úspornější. Majitel dieselového Exea tvrdí, že při jízdě ve čtyřech lidech a puštěné klimatizaci vůz průměrně spotřebuje 5,3 l/100 km.

Oba majitelé oceňují pohodlné a kvalitně čalouněné sedačky, které jsou akorát tvrdé a správně tvarované s dobrým bočním vedením. Uživatel Aischylos o nich tvrdí, že ani po delší cestě z nich člověk nevstává unavený nebo rozlámaný.

Pokud uvažujete, zda si pořídit ojeté Audi A4, nebo raději dát přednost novému SEATu Exeo, popřípadě si nejste čímkoliv jistí, doporučujeme pročtení obou uživatelských recenzí na Moje.Auto.cz a případně zapojení se do diskuse.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - igor77
5. 9. 2011 13:02
coby
coby říkali majitelé ? - sou vpohodě ;-)
4. 9. 2011 12:16
Re: seat exeo
Presne tak. Tim spis, ze passat ma platformu jeste starsi, nez stara A4, popr. exeo.
4. 9. 2011 12:06
seat exeo
Tento vuz taky vlastním neni problém jed spotřebou pod 5 litru na delší vzdálenost,je to dobrý auto!i když to je stará A4 ale vylepšená!referenční vuz rok starý 2,0tdi style plus pořídil jsem ho za 440000kč myslím si osobně že je to dobrá cena za tak dobrý auto