Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mopar Dodge Viper SRT-10: vyladěná zmije

Roman Daněk
Diskuze (45)
Na detroitském autosalonu byla začátkem roku představena posílená zmije - Mopar Viper. Americký velkoobjemový sporťák dostal pod kapotu tuningový kit, který zvedl výkon na slušných 496 kW (675 k).

Mopar je dceřinou sportovní společností automobilky Chrysler, obdoba divize AMG u německého Mercedes-Benzu. Na autosalonu v Detroitu se letos představil Dodge Viper s decentním faceliftem pro rok 2007 a výkonem 380 kW (510 k). Studie stejného sportovního auta pro rok 2008 by měla mít dokonce 441 kW (rovných 600 k) a Mopar zašel ještě dále.

Matný, tmavě šedý lak s jedním ostře červeným pruhem dodává prototypu démonický vzhled. Při pohledu z boku zaujmou 19palcová kola s černými disky, za kterými se ukrývají červené brzdové třmeny. Dobré barevné sladění, co říkáte? Na zádi je přidáno velké přítlačné křídlo.

Pod kapotou je atmosférický desetiválec, kterému byl převrtán zdvihový objem z 8,3 l na 8,4 l. Díky zlepšenému sání, chlazení, novému softwaru v řídící jednotce a optimalizovanému výfukovému systému se zvedl výkon na celkových 496 kW (675 k). Silnějšímu motoru byl naladěn i podvozek a odpružení vozu, které je plně nastavitelné dle potřeb řidiče.

Jak již bylo naznačeno, tento vůz má jedinou chybu: jedná se o pojízdný prototyp a Mopar bohužel nebude zmiňovaný kit nabízet zákazníkům.

Roman Daněk
Diskuze (45)
Avatar - da_b0mb
19. 1. 2007 11:44
Hmmm
Musim uznat, ze pekna prace...dokonce i ten pruh se mi libi ;) A jak jde i pres volant... Pekny,dokonce i vkusny :yes: