Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motoristická poradna: Je záznam z palubní kamery důkaz? A kde ji nesmím používat?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)

Palubní kamery jsou stále oblíbenějším společníkem (nejen) českých motoristů. Na jejich používání u nás i v zahraniční se zaměřuje nový díl Motoristické poradny.

Na českém trhu dnes koupíte nespočet palubních kamer od základních za pár stovek, až po profi zařízení s mnoha nadstandardními funkcemi. Někteří motoristé si však nejsou jisti, jestli mohou záznam z kamery použít jako důkaz.

Tématu palubních kamer se v novém díle Motoristické poradny věnuje kolega Petr Slováček. Kromě informace, jak se záznamem pořízeným vaší palubní kamerou naložit, se dozvíte třeba i pravidla pro jejich používání v zahraničí. To, co považujeme v České republice za samozřejmé, totiž zdaleka nemusí platit ve všech koutech Evropy.

Nezapomeňte nás sledovat na našem instagramovém účtu @auto.cz, kde o připravovaných videích informujeme s dostatečným předstihem. Také nám tam můžete zasílat své dotazy. Ať už týkající se všeobecného motorismu na Petra Slováčka, nebo technického rázu pro kolegu Martina Vaculíka.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)

Doporučujeme

25. 4. 2021 08:45
Re: zas, a zas...
O tom už jsem slyšel několikrát, ale dosud mi nikdo neřekl, odkud to info bere. Nedává mi to smysl. V Rakousku prodané Tesly nahrávají jízdu stejně jako kdekoliv jinde prodané Tesly.
Avatar - Mikesus
22. 4. 2021 17:46
Re: zas, a zas...
Tak rakouské policajty a jejich návyky neznám. Ale jen natočit na mobil, ze ti něco bliká za oknem asi není problém.
22. 4. 2021 12:51
Re: zas, a zas...
otravný blikací diody. To bude spíš problém levnějších kusů, ale to je asi tak jediný co by mohlo ukázat na běžící kameru. Navíc policie se ti nemůže vloupat do auta, aby ti ji vypla, takže i když by nakrásně šli kolem auta, tak co zmůžou? Myslíš, že to budou řešit?
Avatar - rohYpnol
22. 4. 2021 12:31
Re: zas, a zas...
Hele, když je to takový nesmysl, tak mi vysvětli, proč vozy, které mají vestavěnou kameru jako třeba Citroen, tohle má mít pro Rakouský trh nedostupné...
Avatar - Mikesus
22. 4. 2021 12:17
Re: zas, a zas...
Kdyz ta kamera třeba svítí nebo bliká, tak to problém asi nebude dokázat. Ale jinak souhlas