Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motoristické sprinty začínají: Nově s historickými automobily

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Na letišti v Panenském Týnci nedaleko severočeského města Louny začne tuto sobotu šestidílný seriál mistrovství České republiky v automobilových sprintech.

Jedná se o šampionát, který úspěšně funguje jedenáctým rokem. Závodu se mohou zúčastnit také jezdci pouze s řidičským průkazem, ale nebudou bodovat do celkového hodnocení Mistrovství ČR. Do této klasifikace mohou zasáhnout pouze majitelé národní nebo mezinárodní závodní licence.

Závodí se na rovné trati dlouhé minimálně 300 metrů, s minimální šířkou 5 metrů pro jednu závodní dráhu. Pokud není dodržena minimální bezpečná vzdálenost 10 metrů z každé strany podél závodních drah a ohraničena ploty, musí být prostor pro diváky od drah oddělen svodidly. „Pro letošní sezonu jsme nově zavedli dvě kategorie historických automobilů. Závody těchto vozů jsou v České republice značně populární, takže s velkým zájmem očekávám, jaká bude účast,“ říká Tomáš Vavřinec. Úspěšný český reprezentant v závodech do vrchu stojí v čele organizačního štábu závodů ve sprintech.

Video se připravuje ...

Závod začíná přejímkou a končí vyhlášením výsledků. Pokud není uvedeno jinak, přejímky začínají vždy v 10.00 a končí v 13.00. Závod začíná ve 14.00. V případě dvojzávodu se přejímky konají od 9.00 do 11.00 a od 13.00 do 14.00. Závody pak začínají v 11.00 a 14.00.

Kalendář Mistrovství České republiky v automobilových sprintech 2023:

  • 20. 5. Panenský Týnec
  • 8. 7. Milovice (dvojzávod)
  • 15. 7. Panenský Týnec
  • 19. 8. Panenský Týnec
  • 16. 9. Panenský Týnec
  • 23. 9. Milovice (dvojzávod)
Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

Doporučujeme