Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MS v Kataru 2022: Auta hvězd. Čím jezdí Neymar, Kane, Ronaldo, Mbappé, Messi a další

Jan Faltýsek
Diskuze (1)

Které hvězdy současného fotbalu si potrpí spíše na pohodlí a kteří volí supersporty? Kdo se příliš neukazuje? Kteří fotbalisté mají peníze a vkus? A kteří jen peníze?

Mistrovství světa ve fotbale 2022 začalo v neděli 20. listopadu 2022 a bude pokračovat až do neděle 18. prosince 2022. Hostujícím státem je Katar, což provází od začátku kontroverze, ale FIFA a politiku nechme stranou. 

Auto řekne o člověku hodně (nadšencům do aut často úplně nejvíc). Čím jezdí největší fotbalové hvězdy současnosti?

Video se připravuje ...

Kylian Mbappé (Francie)

Mbappé byl pro Francii skvělý, už když tým Didiera Deschampse v roce 2018 získal světový titul. A v posledních dvou sezónách se posunul ještě na další úroveň a je jedním z nejvýraznějších hráčů obhájců titulu, Francie.

Kylian Mbappé s míčem Kylian Mbappé s míčem

Jeho čisté jmění se odhaduje na více než 2 miliardy korun, přesto ho nejčastěji uvidíte v některém z běžných německých vozů jako Mercedes-Benz třídy V nebo Volkswagen Tiguan, Touareg a Multivan. Má ale také třeba Ferrari 488 Pista, které francouzského frontmana stálo tučných 520.000 eur. Při jeho současném platu však něco přes týden práce.

Lionel Messi (Argentina)

Prohra Argentiny se Saudskou Arábií je zatím největším překvapením letošního MS, přesto ji vzhledem k předchozím 36 vítěztví v řadě považujeme stále za jeden z nejlepších týmů. Řeči o Messiho slábnoucích schopnostech byly v posledních letech přehnané, protože tento legendární Argentinec prokázal svůj talent v PSG.

Všichni na něj upírají pozornost, protože by chtěl konečně přidat světový pohár na svůj zářivý seznam individuálních a týmových ocenění, přičemž již potvrdil, že to bude jeho poslední účast na mistrovství světa. 

Lionel Messi jede na poslední MS Lionel Messi jede na poslední MS

Messi stál jeho klub během posledních tří let asi 860 milionů korun ročně. Ale jak je utratil? Z podstatné části za auta. Messiho sbírka v současné době čítá 13 vozů v celkové hodnotě okolo 830 milionů korun a vede tak žebříček nejdražších auto sbírek sportovců, i před Cristianem Ronaldem na druhém místě.

Pokud jde o auta, není to však jediný případ, kdy Messi Ronalda předčil. Skoro 700 milionů za Ferrari 335 S Spider Scaglietti z roku 1957 je rekordní cena za jediné auto mezi sportovci. Zbytek jeho sbírky tvoří třeba Pagani Zonda Roadster, nebo dvojice Range Roverů. A Toyota Prius, kterou dostal zdarma po lize mistrů v roce 2011.

Neymar Jr. (Brazílie)

Brazilec Neymar je i na MS v Kataru 2022 nadále největším nositelem nadějí své země. Světový titul vyhrála Brazílie naposledy před 20 lety a Neymar po počátečních nesnázích v PSG chytil formu z dob, kdy hrál v Barceloně. Zůstává ústředním bodem útoku poražených finalistů Copa America 2021.

Slavící Neymar Slavící Neymar

Podle Forbesu byl Neymar v roce 2021 nejbohatším fotbalistou planety a v jeho garáži to je vidět. Vrcholem sbírky záludného útočníka je momentálně zřejmě Aston Martin Vulcan s pořizovací cenou okolo 80 milionů korun. Auto spadá do kategorie “nejdražších hraček”, protože nemá homologaci k běžnému provozu ani k závodění. 

Další moderní klasikou v jeho garáži je Koenigsegg CCXR Trevita z roku 2010, stále jeden z nejrychlejších vozů na světě a skvělá investice. Jeho hodnota se odhaduje na 64 milionů korun a jeho maximální rychlost je více než 410 km/h. 

Dále u Neymara v garáží nechybí Lamborghini Veneno, limitka s V12 za 61 milionů korun. A za třetí nejdražší z jeho garáže se považuje Lykan Hypersport s 440 diamanty vyloženými v LED světlometech. Další na seznamu jeho aut jsou třeba Maserati MC12, Porsche Panamera, Audi R8 Spyder, nebo Ferrari 458 Italia

Cristiano Ronaldo (Portugalsko)

Přestože se Ronaldo v Manchesteru United trápí, bude se od něj v Kataru očekávat, že se zúčastní rekordního pátého finále, přestože pro Portugalsko nebyla snadná už kvalifikace. Mistři Evropy z roku 2016 budou opět spoléhat na to, že Ronaldo dokáže vést jejich útok.

Ronaldo během zápasu s Aston Villou Ronaldo během zápasu s Aston Villou

Jako jeden z nejslavnějších fotbalistů má i patřičný vozový park. Spokojí se zkrátka s tím nejlepším a nejdražším. Jeho sbírka automobilů tak nyní dosahuje hodnoty zhruba 550 milionů korun. Ronaldo přiznal, že má od každého rád dva kusy. 

Ronaldova nejoblíbenější značka je tradičně Bugatti. Model Centodieci se může pochlubit osmilitrovým motorem W16, přičemž speciální modely mají 1600 koní, což je asi o 120 koní více než u třikrát levnějšího Chironu, který má samozřejmě taky. Mně osobně se z jeho garáže nejvíc líbí Ferrari Monza SP2, které si převzal přímo v Maranellu i s prohlídkou továrny.

Vinicius Jr. (Brazílie)

Přestože se Vinicius Jr. v posledních dvou letech prosadil jako klíčový hráč Realu Madrid i Brazílie, dokázal se s touto výzvou poprat skvěle. Jeho spolupráce s Karimem Benzemou v Madridu je nejsmrtonosnější dvojicí španělského fotbalu a díky svému potenciálu světové třídy by se mohl stát jednou z největších hvězd Kataru 2022.

Vinícius Jr. v dresu Realu Madrid Vinícius Jr. v dresu Realu Madrid

Mladý talent bývá viděn výhradně v modelech Audi (A7, Q7, Q8) a není se čemu divit, protože Audi spolupracuje s Realem Madrid. O dalších jeho autech není nic známo, Vinicius své bohatství příliš neprezentuje.

Luka Modrić (Chorvatsko)

Hvězda Realu Madrid Luka Modrič trvá na tom, že mistrovství světa 2022 v Kataru je jeho posledním mezinárodním turnajem v dresu Chorvatska. Na předchozím MS 2018 pomohl sedmatřicetiletý záložník navzdory nepřízni osudu dovést svůj fotbalově malý národ až do finále.

Luka Modrič se raduje z výhry Chorvatska nad Francií Luka Modrič se raduje z výhry Chorvatska nad Francií

Kromě různých Audi, které Luka v rámci spolupráce využívá (stejně jako jeho kolegové z Realu Madrid), je často viděn v jeho Bentley Continental GT s W12. Obecně ale žije spíše v ústraní a o jeho dalších autech se příliš neví.

Kevin De Bruyne (Belgie)

De Bruyne bude mít za úkol pomoci Belgii, aby v Kataru konečně ztratili nálepku outsiderů. Záložník Manchesteru City bude odhodlán dokázat že je světovou fotbalovou jedničkou mezi záložníky.

Kevin De Bruyne a jeho čtyřgólový večer Kevin De Bruyne a jeho čtyřgólový večer

Kevin De Bruyne nevlastní velké množství drahých superaut, ale potrpí si hlavně na velká luxusní SUV. Má například Mercedes G63 AMG, GLE Coupe a Range Rover

Karim Mostafa Benzema (Francie)

Deschampsovo rozhodnutí povolat Benzemu na Euro 2020 se ve Francii setkalo se smíšeným ohlasem veřejnosti, protože Les Bleus vypadli už v osmifinále. Zkušený útočník však v sezóně 2021/22 všem připomněl svůj talent pro velkou hru a to nejen v Lize mistrů. Zůstává tak jedním z nejsmrtonosnějších zakončovatelů na světě. Bohužel na MS si nakonec nezahraje kvůli zranění těsně před zápasy, přesto věřím, že v tomto výběru nesmí chybět.

Karim Benzema v reprezentačním dresu Karim Benzema v reprezentačním dresu

Vášeň pro auta hráče Realu Madrid je zřejmá, jeho působivá nabídka zahrnuje vozy Bugatti Chiron, Veyron Pur Sang, McLaren-Mercedes SLR, nebo Mercedes G65 AMG. Jako ostatní hráči Realu je ale nejčastěji vidět Audi RS4, RS6 a RS Q8.

Harry Kane (Anglie)

Kapitán Anglie Kane bude klíčovým mužem týmu Garetha Southgatea, který se snaží zapomenout na porážku ve finále Eura 2020 s Itálií. Kane se ve druhé polovině sezóny 2021/22 Premier League dostal zpět do nejlepší formy a novou kampaň zahájil způsobem, který naznačuje, že se mu může opět dařit na největší scéně.

Harry Kane nakonec duhovou pásku nenavlékl Harry Kane nakonec duhovou pásku nenavlékl

Útočník Tottenhamu věří, že to nejlepší je vyrobené v Anglii. Jako rodinný typ Harry rád cestuje v pohodlí v Range Roveru Autobiography. A také v docela skromném a menším SUV Jaguaru F-Pace. Pokud jede sám, tak většinou volí svůj Bentley Continental GT Supersports za skoro 6 milionů korun.

Jan Faltýsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
23. 11. 2022 11:16
Viděli jste Grand Tour
o Francouzských vozech. ;-)