Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mugen připravil speciální edici japonské Hondy Civic Type R 176 kW (240 k)

Michal Fokt
Diskuze (11)
Japonský specialista na automobily značky Honda je známý tím, že nabízí poměrně radikální optické úpravy všech aut této značky, k nimž přidává i celou řadu technických modifikací zejména co se podvozku týče.

A tuningový kit tedy logicky vyvinul přednedávnem i pro Civic Type R. Ovšem v případě tohoto nejnovějšího sportovního sedanu se nespokojil pouze s ním a pustil se do rozsáhlejších úprav, které vyústily ve speciální model Honda Civic Mugen RR. Označení se zdvojeným R odkazují na motocyklové supersporty s křídlem ve znaku a rozhodně to není nadnesené. CTR dostalo v podání Mugenu více výkonu a podstoupilo lehkou dietu.

Původní atmosféricky plněný dvoulitr o výkonu 165 kW (225 k) při 8000 ot./min a točivém momentu 215 Nm při 6100 otáčkách má nyní parametry 176 kW (240 k) při 8000 ot./min a 218 Nm při 7000 ot./min, přičemž hmotnost auta klesla z 1270 na 1240 kg. Mugen sice tradičně neudává dynamické parametry, můžete si ale být jistí, že to docela pojede :o).

Aerodynamický kit se překvapivě od toho pro běžné CTR dost výrazně liší, respektive s ním nemá vůbec nic společného a zahrnuje nástavce nárazníků, prahů, zadní křídlo a kapotu. Vzhled ještě zkrášlují litá kola Mugen obouvající originální pláště Bridgestone Potenza RE070. V interiéru na řidiče čeká kromě přístrojového štítu s insigniemi Mugenu také speciální anatomická sedadla.

Už tak tvrdý podvozek CTR byl ještě přitvrzen, zesílení se dočkala brzdová soustava a vůz dostal i speciální závodní náplně, filtry, termostat a podobné nezbytnosti, které lze mít v podání Mugenu i po běžná sériová auta.

Světlo světa spatří pouze třísetkusová série tohoto auta a můžete ho mít v jakékoli barvě, pokud to bude honďácká červená Milano Red.

Michal Fokt
Diskuze (11)
Avatar - SpiderJ
4. 7. 2007 20:26
Re: Příliš jednoúčelová záležitost
Chceš mě řídit? Musíš se to naučit, jinak tě pokoušu!! ..to je to, co dělá jeho výjiměčnou osobnost ;-) Co jiného čekat od vyladěného sportovního modelu značky Honda se zadním světlem do mlhy ve stylu F1? ;-)
Avatar - SpiderJ
3. 7. 2007 16:02
CHjo
...jak já miluju Hondy!!!! >:-[] tohle auto přímo říká: Vem mě na okruh a nakládej mi, toč mě, ždímej mě i sebe dokud budeš moct...já vydržím víc než ty, neboj se... ;-) a když to nebudeš umět, kousnu Tě, kopnu a možná i sežeru >:-[] >:-[]
Avatar - SpiderJ
3. 7. 2007 15:59
Re: Pěknej rodinnej sedánek :o)
>:-[] >:-[] :yes:
3. 7. 2007 15:33
Pěknej rodinnej sedánek :o)
Pro vostrýho tatínka, vostrou maminku a vostrý dětičky :o)))
Avatar - skejpa
3. 7. 2007 07:31
moooc pekna :)
to je fakt nadherny auto :) aspon na pohled... mozna to bude kostitřas ale ja bych ho bral... Trochu mi stylem pripomina EVO. cervena barva, cerna kola, velke kridlo :) ale to muze mit kazdy a myslim ze to vypada nadherne :)