Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MV Agusta a Zagato připravují společnou premiéru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Italský výrobce motocyklů MV Agusta a karosárna Zagato odhalují první ochutnávku stroje, který má být jako výsledek jejich spolupráce představen na začátku letošního září.

MV Agusta patří mezi nejslavnější a nejexkluzivnější výrobce motocyklů na světě, který spojuje úžasnou historii, mimo jiné 38 jezdeckých titulů z mistrovství světa silničních motocyklů, se špičkovými stroji ve své aktuální nabídce.

Zagato pak patří se svou téměř stoletou historií k nejvýraznějším a v současnosti i nejúspěšnějším italským karosárnám. Mezi nejnovější díla této společnosti patří Aston Martin Vanquish Zagato, který byl představen letos na jaře.

Nyní se tito dva slavní zástupci Itálie spojili a připravují se na premiéru motocyklu, který spojí techniku současných silničních strojů značky MV Agusta s uměním návrhářů karosárny Zagato.

Prozatím je k dispozici pouze jedna jediná oficiální skica, naznačující tvary předních partií připravované motorky, kterou doplňuje datum 4. září letošního roku, kdy má dojít k oficiálnímu představení tohoto stroje veřejnosti.

Vše ostatní ohledně připravované motorky jsou spekulace. Podle nich se můžeme těšit stroj, který bude pod aerodynamicky tvarovanými kapotami ukrývat techniku modelu F4 RC.

Tento produkční model je základem závodního motocyklu pro Superbike WSBK, jehož pravidla neumožňují velké změny oproti sériovým motocyklům.

Díky tomu se řadový čtyřválce F4 RC o objemu 998 cm3 pyšní výkonem 158 kW (215 k) při 13.600 min-1 a točivým momentem 115 N.m při 9300 min-1.

Sériová MV Agusta F4 RC, která je schválena pro běžný silniční provoz, jejíž suchá hmotnost je 175 kg, pak nemá problém překonat 300 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)