Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MV Agusta představuje zlatem oslňující Dragster 800 RC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

MV Agusta se pochlubila jedinečným motocyklem, který vyrobila pro jednoho ze svých speciálních zákazníkům v jediném exempláři na základech sériového modelu Dragster 800 RC.

Motocykly značky MV Agusta představují již ve svých standardních provedení výjimečně exkluzivní stroje, jejichž exkluzivitu umí italský výrobce umocnit limitovanými edicemi. Tentokrát ovšem odhaluje motocykl, který má skutečně existovat v jediném exempláři a plně odpovídat představám svého majitelem.

MV Agusta Dragster 800 RC Shining Gold je celé jméno tohoto stroje, které zároveň naznačuje, kde se odehrály hlavní změny oproti standardnímu provedení. Motocykl jednoduše rečeno oslňuje zlatými odlesky, za něž vděčí použití hliníkové slitiny s označením Ergal na výrobu řady komponentů.

V nádherném kontrastu se zlatou je pak černě lakovaný motor, řada prvků z uhlíkových vláken i sedlo kombinující odstíny černé a šedé barvy s prošíváním nití zlaté barvy. Součástí dodávky tohoto výjimečného motocyklu je i laděný výfuk SC Project Reparto Corse a přilba X-lite X-803 Ultra Carbon ve stejném barevném provedení.

Technika zůstala podle dostupných informací beze změny, což znamená, že srdcem tohoto motocyklu je kapalinou chlazený řadový tříválec o objemu 798 kubických centimetrů, který disponuje nejvyšším výkonem výkonem 103 kW (140 k) při 12.500 otáčkách za minutu a točivým momentem 86 N.m při 10.100 otáčkách za minutu. Tyto hodnoty míří na zadní kolo stroje o hmotnosti pouhých 160 kg prostřednictvím šestistupňové převodovky.

Zdroj: MV AGUSTA Motor S.p.A

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme