Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na D1 mezi Psářemi a Šternovem se už jezdí po novém povrchu

David Bureš
Diskuze (1)
Přesun dopravy na modernizovanou polovinu dálnice D1 mezi Psářemi a Šternovem proběhl o den dříve, než bylo plánováno.

Modernizovaný úsek dálnice D1 mezi Šternovem a Psářemi ve směru na Brno je už hotov. Na rozšířenou část dálnice již byla ve středu převedena všechna doprava, aby mohla začít rekonstrukce druhé poloviny tohoto úseku směrem na Prahu.

Pro řidiče by přesun dopravy měl znamenat jistou úlevu. Zatímco od pondělí byla v tomto úseku (41. až 49. kilometru dálnice D1) převedena doprava v obou směrech do jednoho pruhu, od středy už jsou v každém směru opět dva zúžené pruhy.

Práce proběhly rychleji, než se očekávalo, původně bylo dokončení přesunu svodidel plánováno až na čtvrteční poledne. Provoz na rekonstruovanou část dálnice byl nakonec převeden již ve středu 13:00.

Omezení dopravy na tomto úseku v minulých dnech bylo způsobeno přesunem mobilních svodidel z pásu na Prahu na už hotový pás směrem na Brno. Speciální svodidla šroubovaná dohromady jsou v České republice použita vůbec poprvé.

Řidiči na rekonstruovaném úseku musí počítat s tím, že nájezdová větev ve směru Psáře – Praha je u exitu 49 Psáře uzavřena, přičemž objízdná trasa vede přes exit 56 Soutice. Naopak sjezd a nájezd Šternov je v provozu.

Mezitím začaly práce rovněž na modernizaci levé části dálnice. Původní povrch dálnice rozbourají speciální gilotiny. Práce na modernizaci této části by měly být hotovy v říjnu.

Úsek mezi Šternovem a Psářemi je první rekonstruovaný úsek modernizované dálnice D1, který je již hotov. Ještě v srpnu budou otevřeny modernizované úseky Loket – Hořice (4. srpna) a Větrný Jeníkov – Jihlava (11. srpna). Proti původním plánům jsou práce o několik dní zpožděny.

David Bureš
Diskuze (1)
1. 8. 2014 17:04
Drncá to...
Dneska jsem po tom jel a žádná sláva, přechody mezi deskami jsou citelné, asfalt je asfalt....