Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je divoké terénní BMW E36. Nemáte zájem?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Tohle terénní BMW E36 je dost možná přesně tím autem, o němž jste až dosud nevěděli, že ho nutně potřebujete.

Vůz, který začínal v roce 1994 jako kupé 318is se čtyřválcovým zážehovým motorem M42B18 o výkonu 103 kW a točivém momentu 175 Nm, prošel řadou výrazných úprav. Je to ostatně vidět na první pohled.

Cílem všech bylo zlepšení offroadových vlastností, auto má tedy kompletně přepracovaný podvozek se zakázkovým zavěšením, nová a upravená ramena, jiné pružiny, odlišné tlumiče a podobně. Bavorák také obouvá terénní pneumatiky.

Další úpravy zahrnují ochranný rám, spodní ochranný kryt motorového prostoru, odstranění nárazníků a instalaci světelné rampy. Velice nápadným prvkem je nový výfuk, vyvedený přímo z přední kapoty. Pozoruhodně vypadá i nový šnorchl.

Předpokládáme, že terénní E36 s manuální převodovkou má stále pohon zadních kol, novinkou je hydraulická ruční brzda.

Interiér byl do velké míry odstrojen, takže zapomeňte na koberečky nebo výplně dveří. Chybí dokonce spodní část palubní desky a přihrádka před spolujezdcem.

Na autě pak je celkově vidět, že si s ním někdo užil spoustu zábavy. Jestli patříte k podobně naladěným lidem, pak by vás mohlo zajímat, že terénní trojka je nyní k mání. V Belgii umístěný vůz, který od tvůrce dostal jméno Stampertje - podle postavy z filmu Bambi u nás známé jako Dupík -, se prodává formou internetové aukce. Ta končí 4. února.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme