Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je Jaguar XJR po Richardu Hammondovi. A není moc drahý

Jan Zajíc
Diskuze (10)

Richard Hammond během let vlastnil řadu zajímavých aut, to je známý fakt. Věděli jste ale, že mu patřil i Jaguar XJR?

Tvrdí se to alespoň v inzerátu, prostřednictvím kterého tenhle rychlý sedan jeho současný majitel nabízí k prodeji. Zelený Jag z roku 1995 má za sebou zřejmě zajímavou a pestrou minulost.

Z inzerátu bohužel není úplně jasné, kdy a jak dlouho XJR patřilo přímo Hammondovi (je to ale prý záznam v papírech), píše se v něm však alespoň to, že posledním vlastníkem byl Hammondův osobní řidič. Ten vůz od televizní hvězdy odkoupil poté, co si moderátor pořídil náhradu.

Zajímavý je ale ještě jeden majitel z celkových více než pěti. Druhým vlastníkem Jaguaru měl být totiž po dobu několika let saúdský princ Turkí bin Ál Kabír.

Historie sedanu s kompresorem přeplňovaným řadovým šestiválcem o výkonu 243 kW a čtyřstupňovou automatickou převodovkou je podle prodejce dobře zdokumentována. K dispozici jsou údajně také kompletní servisní záznamy.

Na tachometru má být 76.242 mil, což je asi 123 tisíc kilometrů.

A cena? Není špatná. Jag je k mání za 7.999 liber, tedy v přepočtu asi 235 tisíc korun. Jde tak o částku, která nijak nevybočuje ze sum, za níž se podobně stará XJR běžně prodávají.

Jan Zajíc
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
27. 1. 2021 11:57
Re: Presne
Asi záleží CO si koupíš = na mě koukají spíš s obdivem a závistí

Na tebe a tvůj starej KŘÁP možná fakt jako na škůdce společnosti :*) :-!
Avatar - Hammunasakra
27. 1. 2021 11:52
Re: Presne
Ty se "honí" od roku 1992 = po TOLIKA letech a některé "vymyté mozky" dodnes nechápou proč = a PROTO to dodnes zpochybňují apod.
Avatar - Hammunasakra
27. 1. 2021 11:50
Re: Presne
Viz moje (místní) motto :-)
Avatar - Jerry.Gunman
27. 1. 2021 08:42
Re: Presne
Auto bylo dlouhou dobu přepravním prostředkem, nástrojem pro určování "společenského statutu" a "čtyřkolovým miláčkem" - zejména chlapů.
Dneska se na osobní automobil a jeho vlastníky hledí podobně, jako na "kulaky" v SSSR - jako na zavilé reakcionáře a škůdce společnosti, se kterými bude "tak ňák po bolševicku" naloženo
Avatar - _Karel_
27. 1. 2021 08:32
Re: Presne
Řekl bych že "vymíváním mozků" nemyslel Jag, ale dnešní honbu za gramy CO2.