Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Muž objevil Clarksonovu Lancii z Botswanského speciálu. Podívejte se, jak dnes vypadá

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli jste sledovali cestovatelské speciály "staršího" Top Gearu, pak vás jistě někdy napadla otázka, co se asi tak stalo s auty, která se v nich objevila.

O osudu některých z nich jisté informace máme. Asi nejznámější je příběh Opelu Kadett - přezdívaného Oliver - z Botswanského speciálu, do něhož se Richard Hammond tak zamiloval, že si ho nechal dovézt domů do Velké Británie. Vlastní ho dodnes.

V Botswanském speciálu, který se na televizních obrazovkách objevil v listopadu roku 2007, si ovšem samozřejmě zahrála i další auta. Jeremy Clarkson řídil Lancii Beta Coupé, James May Mercedes-Benz 230E a jako náhradní vůz posloužil klasický Volkswagen Brouk.

A právě jedno z uvedených vozidel se nedávno znovu objevilo na scéně. Jde o Clarksonovu Lancii.

Jak zjistil YouTuber Ryan Ball, italské kupé stále existuje - není ale zrovna ve formě a je na něj trochu smutný pohled.

Ball se před nějakou dobou s rodinou přestěhoval do Botswany, a tak ho napadlo, že zkusí vypátrat osud "filmových" aut z Botswanského speciálu. Po šestiměsíčním pátrání se mu povedlo najít právě Clarksonovu Betu.

Že objevil to pravé auto, potvrzuje nejen registrační značka, ale dokládají to také pozůstatky svérázných úprav, které Clarkson a filmový štáb na Lancii během natáčení provedli. Z Ballových záběrů je i patrné, že filmaři po skončení natáčení Betě vrátili dveře.

Podle všeho tak hned tři vozy ze čtyř našly nové majitele. Volkswagen prý skončil u domorodého mechanika, který štábu pomáhal, Mercedes dostal jistý botswanský poradce produkce. A nového vlastníka našla i Beta. Jak dlouho se z ní radoval a co se s vozem dělo v dalších letech, bohužel nevíme. Aktuálně by však Lancia měl být k mání...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme