Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na Slovensku je na prodej zajímavě upravené "embéčko". Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Škoda 1000 MB podle mnohých fanoušků české automobilky patří mezi nejhezčí auta, která u škodovky vznikla. Ale jak se vám líbí takhle upravená?

"Embéčko" z roku 1968 si před několika lety vzala do parády slovenská dílna cruisincolors.sk. Cílem bylo klasické socialistické auto upravit v duchu "customových amerik". Hotovo bylo v roce 2012.

Výsledek si můžete prohlédnout v galerii. Mezi nejnápadnější nové prvky jistě patří zlatý lak, o 10 centimetrů snížený podvozek a určitě jste si také všimli zakrytí zadních kol - právě v duchu starých amerických vozů.

Bližší zkoumání odhalí například štíty nad předními světlomety, prodloužené zadní blatníky, zadní světla ze staré octavie, přehozené ozdobné hliníkové lišty či zahlazení ozdobných nápisů a bočních znaků. Nárazníky pocházejí ze Škody 100.

Proměnil se také interiér, který dostal sedadla ze Škody 100 LS nebo výplně dveří s různými fotografiemi - jsou mezi nimi obrázky z historie nebo i této konkrétní škodovky.

Je pravděpodobné, že takto upravené "embéčko", které je aktuálně na prodej za 333 tisíc korun, neoslovi tradicionalisty s láskou k originálnímu vzhledu. Ostatně i tvůrce přiznává, že chtěl stvořit auto, které bude trochu kontroverzní. Hlavně že prý nebude nudné.

Jak se vám tedy líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - Jerry.Gunman
9. 9. 2019 08:50
Re: MB 1000
To, že to dělá profik, ještě nemusí nezbytně znamenat, že to udělá kvalitně...

TOTO https://www.tuning.sk/…ravene-auta-2010 je sice brutální přestavba, ale pro mne soukromě docela OK - až na ty kola, ty k tomu fakt nesedí)

Zatímco TOHLE https://www.autodoplnky.cz/…atra-603-a152962 - to je pro mne tedy brutus hnusus maximus... Za tohleto bych tomu votuzerovi byl ochoten ublížit stejně, jako on té Tatřičce 8-s :no: :no: :no: :no: :no:
9. 9. 2019 07:47
MB 1000
Pokud si auto zkurví mladý nadějný tuner, je to jeho věc...ale pokud profesionální firma podělá veterána, je to průser :-(
Avatar - Jerry.Gunman
8. 9. 2019 23:39
Co mu to nebohé eMBéčko udělalo
že cítil potřebu se mu takhle pomstít? :-( :-( :-( :-( :-(
Protože jsem ve vozidle 1000 "malých bolesté" strávil část svého dětství (a tedy toto autí do jisté míry "zavinilo", že mám rád auta) , za mne (spolu s Bronislavem Poloczkem ) říkám:
https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - WinDiesel
8. 9. 2019 20:02
Zavřená huba.
Tak mi to auto připadá, jako někdo kdo bude muset dýchat jen nosem :D :D :D
8. 9. 2019 18:50
Hnus
Nejaký C.o.c.o.t si myslí, že teraz zbohatne