Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Angličan oholil klasickou Škodu Rapid až na plech. Jak se vám tahle úprava líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (18)

Úpravy klasických škodovek rozhodně nejsou jen tuzemskou záležitostí, tuning československých automobilů z dob socialismu má fanoušky v mnoha evropských zemích. A nejen těch na východě.

Mezi podobné nadšence patří i Angličan Nick Stones, který se před více než třemi lety pustil do úpravy Škody Rapid z roku 1988. Jeho cílem bylo udělat z poměrně elegantního kupé syrově a drsně vypadající auto s odhalenými plechy, které se nestydí za korozi, a s odstrojeným interiérem.

Výsledek si můžete prohlédnout v galerii, hodnocení necháme na vás. Evidentní však je, že Stones u vozu strávil spoustu času a rozhodně popustil uzdu fantazii. Vidět je to na spoustě pozoruhodných detailů.

Úpravy pak podle Nicka z rapidu udělaly syrové, hlučné a nepohodlné auto, které vzbuzuje pozornost všude, kde se objeví. Není divu.

A i když je tvůrce na svoje dílo hrdý, aktuálně ho nabízí k prodeji. Už má totiž v hlavě další projekt - ale jestli to bude opět nějaká škodovka, nevíme.

Stones každopádně přiznává, že rapid má jisté problémy s motorem, k autu však nabízí náhradní agregát, jen je rozebraný. Přidá také řadu dalších dílů, zejména z vybrakovaného interiéru.

Cena? Nick si svůj výtvor cení na 3.500 liber, tedy necelých 100 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (18)

Doporučujeme

Avatar - AntonioKekelli
30. 8. 2019 19:51
Re: Rapid?
To je, ale tady se dá předpokládat, že prodejce o vozidle ví více, jelikož je to on kdo ho prodává.. Je tedy klidně možné, že vozidlo které použil jako základ skutečně je Rapid z roku 1988, jestli ho poté totálně překopal a nalepil na něj hromadu dílů z Garde či jiných, to už je věc druhá. (Samosebou neříkám že to tak skutečně bylo).

To je také pravda, ovšem věřím že mezi situací Garde-Rapid a situací například onoho Superb-Octavia nebo Corvette-Camaro přeci jen rozdíl. Přeci jen, Rapid a Garde k sobě mají podstatně blíže.
Avatar - Dinar
30. 8. 2019 12:54
Re: Garde
Kulatá světla vpředu a stojatá vzadu neměla ani Garde.

Každopádně, tahle debata o ničem je opravdu výživná. :D :D
Avatar - Hammunasakra
30. 8. 2019 12:27
Re: Auto
Zajímavý kolik mínusů padlo = jen za připomínky že to je prostě JINEJ model než je psáno :-!
Avatar - Hammunasakra
30. 8. 2019 12:25
Re: Rapid?
Antonio nesouhlasim = když prodejce řekne že bílá barva je zelená = je to prostě blbost. Nebo když poplete modely aut. Prostě mezi Camarem a Corvette je rozdíl = i když sou od stejnýho výrobce a obě začínaj na C

Nejsme v soutěži akurátnosti = ale říct místo Superb Okta = je prostě CHYBA
Avatar - Hammunasakra
30. 8. 2019 12:24
Re: Rapid?
No ale v tom inzerátu je prostě na 99,99% chyba = takže zmínit že to je blbost = až tak od věci neni

Zmínit že profesionál kterej o něčem píše = by to měl spíš poznat a ne jen opapouškovat = je minimálně lempl nebo holt blb = taky neni úplně absolutně mimo

Kritika obecně úpadku článků = je podle mě bohužel na místě