Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na supersport Infiniti si počkáme ještě pět let

Diskuze (4)
Koncepty Essence a Emerg-E nebyly výstřelem na prázdno. Vývoj sportovního modelu Infiniti ale ještě pár let potrvá.

Infiniti, luxusní odnož japonského Nissanu, se nevzdává myšlenky na postavení vlastního supersportu. Takový model by posílil image značky a byl by přímo ukázkovým využitím partnerství Infiniti se závodním týmem Red Bull. Japonci ale momentálně mají jiné priority.

Chystá se uvedení sedanu střední třídy Q50 a brzy by mělo následovat odvozené kupé Q60. Automobilka chce také vzít útokem segment kompaktních hatchbacků s modelem Q30, přidat kompaktní crossover QX30 a obměnit nabídku SUV. Teprve poté zbývá čas na podobný projekt.

V této situaci nepřekvapí, že zatím ani nebylo definitivně rozhodnuto o základní konstrukci a použité pohonné jednotce. Britský Autocar ale za nejpravděpodobnější označuje spojení šestiválcového motoru s elektromotorem, které by přímo odkazovalo na závodní vozy Formule 1. Podobný pohon měl pod přední kapotou už koncept Essence z roku 2009, design by ale měl být podobnější prototypu elektrického supersportu Emerg-E z roku 2012.

Diskuze (4)
Avatar - flyboyeda
13. 8. 2013 15:13
Re: Nechápem...
No jsem rád že tě nevyslyšeli :-)
13. 8. 2013 09:26
Nechápem...
čo im bránilo zobrať Nissan GT-R, dať mu trochu krajší vzhľad a luxusnejší interiér a predávať ho ako Infiniti 8-s Asi len marketingové a "politické" dôvody.
12. 8. 2013 20:16
Re: Z profilu vypadá Fantasticky
Chtěl jsem napsat, že to "vypadá docela hezky", nicméně v porovnání s Tvým nadšením to jako samostatné vlákno nemá smysl. Osobně mám raději sporťáky s delším zadním převisem, ale i tak se mi to dost líbí.
Avatar - flyboyeda
12. 8. 2013 18:24
Z profilu vypadá Fantasticky
Tento japonský supersport mi zas připomíná italskou 458 ku