Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na světě je první snížený Ford Bronco. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Ford Bronco je auto, které má ve všech verzích poměrně velké terénní ambice. A tomu odpovídá jeho světlá výška. 

Přesto zřejmě existují lidé, jimž se výrazná světlá výška na offroadu nezdá a raději by něco "sportovnějšího". S možným řešením přichází společnosti Vossen, známý výrobce kol, a AccuAir, specialista na podvozky a vzduchové odpružení.

Tyhle firmy totiž společně připravily zřejmě první moderní Bronco na světě, které se umí výrazně přiblížit podvozkem k zemi. Jak asi tušíte, je to zásluhou právě vzduchového pérování. To umí měnit světlou výšku v rozsahu 7,6 centimetru.

Neznamená to tedy, že by se Ford po zemi rovnou plazil, spíš jeho 35palcové pneumatiky dokonale zapadnou do podběhů. A díky tomu, že Bronco na vzduchu se dokáže i "zvednout", což je prý otázka několika sekund, neutrpěly instalací měchů ani terénní schopnosti.

I proto si offroad ponechal terénní pneumatiky, které pochopitelně byly nazuty na kola značky Vossen, konkrétně dvacetipalcové kované ráfky Hybrid Forged HF6-3 v antracitové barvě.

AccuAir plánuje, že svoje vzduchové řešení nabídne zákazníkům na jaře příštího roku. Zmíněná kola Vossen už v prodeji jsou, a to v průměrech 20, 22 a 24 palců.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

19. 11. 2021 14:57
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/