Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na vzduchu, s velkými koly a řadou úprav. Jak se vám líbí tenhle Rapid?

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Rapid Spaceback platí za takovou rozumnou a střídmou škodovku. Jeden polský nadšenec z ní přesto udělal docela divoce vypadající auto.

Jako základ chlapíkovi jménem Dawid posloužil modrý hatchback z roku 2014. Jde tedy o verzi ještě před faceliftem, přestože pohled na přední světlomety by mohl naznačovat, že se díváte už na omlazený Rapid. Ale to jen úpravce sáhl po lampách určených pro novější provedení - jedná se o bi-xenony s LED denním svícením. Ve svítilnách nechybí charakteristické škodovácké "řasy".

Když se podíváme dál po karoserii, všimneme si černých log výrobce, nové masky chladiče, nového splitteru, upraveného předního nárazníku a nových prahů.

Pohled na zadní partie odhalí nový spoiler, výrazný difuzor a nápadné koncovky výfuku. Zadní světla jsou z Rapidu Monte Carlo a zatmavená. Na střeše najdeme černou fólii.

Nejnápadnější úpravu ale představuje nízko posazený podvozek. Dawid toho dosáhl instalací vzduchového podvozku, který samozřejmě umožňuje měnit světlou výšku. Díky němu také 18palcová kola Japan racing mohou opravdu natěsno zapadnout do podběhů. Za ráfky vykukují zářivě zeleno-žluté brzdové třmeny.

Interiér majitel vybavil karbonovými dekory, strop je čalouněn Alcantarou a vpředu jsou ukotvena sedadla s integrovanými hlavovými opěrkami. Dostalo se také na nový audiosystém a infotainment běžící na operačním systému Android s 9palcovou obrazovkou.

O pohon se stará turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,2 litru, kombinovaný s manuální převodovkou. Dawid nám prozradil, že motor dává 135 koní, což je víc, než kolik nabízela sériová jedna-dvojka. Ta v nejsilnější verzi poskytovala maximálně 110 koní.

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

10. 12. 2021 11:01
Dobré tak leda někam na výstavku.
Pokud se to někomu líbí, budiž. Ale k pořádnému autu patří taky motor. To toto auto ale nemá. Že by to dělal nějaký hipster ;-)
10. 12. 2021 07:31
Ešteže je tá lesná cesta...
asfaltová ;-)
10. 12. 2021 07:30
Aký tuning...
taká grafika a fotky :-(
Bŕŕŕ
Avatar - Allo
10. 12. 2021 06:20
Fuj
Je to moc nízko, hnus.... :no: :no: :no:
10. 12. 2021 05:45
Vážně?
Tento web je už úplně v úpadku. Odinstalace a sbohem!